27 iunie 2019

MARY POPPINS Povestire pe scurt (15)

ROMAN DE PAMELA LYNDON TRAVERS

Capitolul XII. VÂNTUL DE APUS

Prima zi de primăvară a fost o zi foarte ciudată. Dimineață, lui Jane și lui Michael li se dădu voie pentru prima oară în viață să vină jos, în sufragerie, la cafea.
Domnul Banks își căută îndelung servieta și o găsi, într-un târziu, chiar în birou. Plecând, el trase aer în piept, spuse că bate vântul cald dinspre apus și nu își luă pardesiul.
Jane și Michael se priviră unul pe celălalt și nici nu îndrăzniră să spună gândul care îi muncea pe amândoi. După aceea, dimineața însorită păru să fie începutul unei zile frumoase și liniștite.
După-amiază, însă, începură necazurile. Jane se afla în grădină când năvăli Michael cu busola lui Mary Poppins în mână. Îi spuse fetei că i-o dăduse lui, pentru totdeauna și izbucni în plâns.
În casă, observară că Mary Poppins e cufundată tot timpul în gânduri și nu le spune niciun cuvânt aspru.  Seara, le dădu copiilor să mănânce, strânse masa, făcu ordine în cameră, apoi le spuse că se duce să-i dea lui Robertson Ay pantofii ca să-i curețe. Puse câte o mână pe fiecare copil și le spuse să fie cuminți până se întoarce.
După ce Mary ieși, copiii fură cuprinși de o mare neliniște, dar nu îndrăzniră să se miște de la locurile lor. Într-un târziu se auzi ușa de la intrare. Copiii fugiră la fereastră și o văzură pe Mary Poppins îmbrăcată ca în ziua în care venise, cu geamantanul și umbrela în mâini. Deschise umbrela și vântul o ridică numaidecât de la pământ.
Jane și Michael fugiră și luară gemenii în brațe. Îi aduseră la fereastră, să o vadă pe Mary Poppins pentru ultima oară. Vântul o duse pe Mary Poppins dincolo de deal și copiii reveniră în cameră, tare triști.
Veni și doamna Banks. Fără să știe că ei o văzuseră plecând, ea le spuse supărată copiilor că Mary Poppins îi părăsise pe neașteptate. Ei începură să plângă, spunând că o vor pe Mary Poppins înapoi. Nu era însă nimic de făcut, în lipsa mamei avea să se îngrijească de ei doamna Brill.
Seara, la culcare, Jane găsi sub pernă un pachețel. În el era portretul lui Mary Poppins, executat de Bert, Omul-cu-Chibrituri. Sub portret era un bilet de la Mary Poppins, în care îi spunea Janei că Michael primise busola, așa că portretul era pentru ea. Încheia spunând ”La revedere!”, așa că cei doi copii își simțiră inimile mai ușoare. Asta însemna că Mary Poppins va reveni cândva, fiindcă ea se ținea întotdeauna de cuvânt.

Sfârșitul povestirii pe scurt a romanului ”Mary Poppins”

Dintre povestirile romanelor pentru copii, ai putea să mai citești:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !