25 iunie 2019

MARY POPPINS Povestire pe scurt (14)

ROMAN DE PAMELA LYNDON TRAVERS

Capitolul XI. CUMPĂRĂTURI DE CRĂCIUN

Jane, Michael și Mary Poppins plecară la cumpărături de Crăciun. Ajunși la marele magazin, Mary Poppins îi lăsă pe copii, cu o blândețe neașteptată, să privească în vitrine.
Michael rămase cu ochii la niște avioane și Jane la un leagăn în care se aflau doi negri mici de tot. În timpul acesta, Mary Popins își admira propria imagine, reflectată în sticla vitrinei.
Ajunși la Moș Crăciun, copiii aleseră daruri pentru toți ai casei, însă daruri pe care și le-ar fi dorit pentru ei înșiși. Mary Poppins cumpără și pentru ea o bucată de săpun, apoi dădu semnalul de plecare.  
Ajunși la ușă, cei trei fură uimiți de o fetiță al cărei corp era acoperit numai cu o fâșie de stofă albastră. Ea se încurcă în ușa turnantă care o învârti de câteva ori, apoi sări drept în mijlocul magazinului.
Dând cu ochii de Jane, Michael și Mary Poppins, fetița zâmbi fericită și îi întrebă dacă nu se bucură că o văd. Cei doi copii o întrebară cine este și ea o arătă pe Mary Poppins cu degetul, spunând că ea precis o cunoaște.
Era Maia, a doua stea dintre Pleiade. Ea îi cunoștea pe copii, ba chiar și pe tatăl lor, care le arătase într-o seară Pleiadele pe cer. Venise să facă și ea cumpărături, așa că se întoarseră la raionul cu jucării. Lumea se uita foarte mirată, dar ei nu băgară de seamă. Maia cumpără câte ceva pentru fiecare dintre cele șase surori ale ei și ceru ca jucăriile să fie bine împachetate.
Ieșiră din magazin și Jane își dădu seama că Maia nu cumpărase nimic pentru ea. În timp ce căuta printre pachetele ei, să vadă ce i-ar putea dărui, Mary Poppins o opri. Își scoase mănușile cele noi și le dădu Maiei, privind-o cu înțeles. Maia urcă spre cer ca pe o scară, făcându-le semne cu mâna, până când dispăru după un nor.
Copiii văzură lacrimi în ochii lui Mary Poppins, dar nu îndrăzniră să întrebe nimic.

* * *

Citește povestiri pe scurt de lecturi pentru orice vârstă !

2 comentarii:

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !