22 ianuarie 2019

MATILDA. Povestire pe scurt (7)

roman de ROALD DAHL

Urmare la Matilda (6)

Bruce Bogtrotter și Prăjitura

Matilda îi spuse lui Lavender că părinții nu ar crede dacă li s-ar spune ce face Trunchbull cu copiii lor. Era prea nebunesc, de necrezut, ceea ce făcea. Apoi adăugă că directoarea e foarte periculoasă.


A doua zi fură martore la o altă întâmplare care dovedea ce periculoasă este Trunchbull. Toți copiii fuseseră anunțați să meargă în Sala de Adunări. După ce sosiră, pe scenă apăru Trunchbull, cu cravașa în mână. Ea strigă numele lui Bruce Bogtrotter. Un băiat grăsun, de unsprezece ani, se ridică. Ea îl chemă pe scenă.
Directoarea le spuse tuturor că este un netrebnic și un hoț. Cu multe vorbe grele spuse că băiatul furase o bucată din prăjitura ei cu o zi înainte. Și era numai pentru ea, cu ciocolată, din unt adevărat și frișcă proaspătă. Îl întrebă dacă fusese bună și băiatul, fără să-și dea seama, spuse că da.
Trunchbull atâta așteptase. O chemă pe bucătăreasă, care aștepta în culise pregătită dinainte. Îi ceru băiatului să laude prăjitura înaintea celei care o făcuse. Băiatul făcu ce îi ceruse. Se vedea pe fața lui că se întreabă ce urmează. Directoarea o trimise pe bucătăreasă după altă prăjitură și un cuțit. Bucătăreasa apăru cu un platou uriaș de porțelan pe care se afla o prăjitură, un tort, cu diametrul de 40 de centimetri.
Pe scenă erau o masă mică și un scaun. La porunca directoarei, bucătăreasa puse tortul pe masă. Lui Bogtrotter îi spuse să stea la masă și să mănânce din prăjitură, dacă i-a plăcut atât de mult. Așteptându-se la orice, băiatul tăie o felie mică. O mâncă și refuză să mai mănânce una. Directoarea izbucni și răcni la el că nu va pleca de pe scenă și nici copiii nu vor pleca din sală până când nu va mânca toată prăjitura. Băiatul își tăie o altă felie și începu s-o mănânce.
Lavender îi spuse Matildei că băiatului i se va face rău. Privind cu atenție la băiat, Matilda răspunse că se va descurca. Ajuns la jumătate, băiatul se opri și dădu drumul unei râgâituri ca un tunet, care îi făcu pe toți să râdă. Începu apoi să mănânce altă felie de prăjitură. Părea că prinsese mai mult curaj și cei din sală înțeleseră că era o bătălie între el și Trunchbull.
Toți copiii țineau cu Bruce. Trunchbull se înroșise de furie și rămase încremenită când el termină prăjitura în ovațiile copiilor. Directoarea luă platoul acum gol și îl sparse în capul lui Bruce. Băiatul era atât de plin, încât nici nu simți și directoarea plecă furioasă de pe scenă.

* * * 

Urmează Matilda (8)


Citește povestiri pe scurt de lecturi pentru orice vârstă ! 

4 comentarii:

  1. Bietul copil!
    Imi dau seama ca sa exagerat mult cu unele chestii descrise in carte, dar totusi ... :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur că s-a exagerat, dar un sâmbure de adevăr există în toate întâmplările. Mă bucur mult că urmărești așa perseverent întâmplările din viața Matildei. ☺

      Ștergere
  2. Foarte frumos, ma ajutat pentru școală,va mulțumesc frumos

    RăspundețiȘtergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !