20 iunie 2019

MARY POPPINS Povestire pe scurt (13)

ROMAN DE PAMELA LYNDON TRAVERS

Capitolul X. LUNĂ PLINĂ (continuare)

Michael intră în vorbă cu un Pinguin ce se căznea să găsească o rimă la ”Mary”. Încercară amândoi să îl ajute, dar nu izbutiră. Pinguinul spuse că voia să scrie un poem pentru Ziua de Naștere. Jane profită de ocazie și întrebă despre a cui zi de naștere este vorba, dar se trezi trasă de braț de cineva.

Era Ursul Brun care îi primise la intrare. El îi întrebă pe copii dacă nu vor să o felicite cu Ocazia Zilei de Naștere și Jane aprobă imediat, gândind că așa va afla, în sfârșit, despre cine era vorba.
Ursul îi conduse pe copii la Casa Șerpilor. Cuștile erau deschise și șerpii se foiau pe jos. În mijloc se afla o buturugă și pe ea stătea Mary Poppins. Din cușca cea mai mare ieși un Piton. El se îndreptă spre Mary Poppins, o sărută pe amândoi obrajii și o felicită, adăugând că demult nu mai căzuse ziua ei de naștere odată cu Luna Plină.
Pitonul dădu apoi cu ochii de cei doi copii. Mirat, întrebă cine sunt. Cam speriat, Ursul Brun îi prezentă pe copii și spuse că sunt prietenii lui Mary Poppins.
Pitonul i se adresă apoi lui Mary Poppins numind-o verișoară și îi oferi în dar de ziua ei una dintre pieile lui, căci el își schimba din când în când pielea. Putea să-și facă din ea o pereche de pantofi, o curea și chiar o panglică pentru pălărie. În timp ce Mary mulțumea pentru dar, se auzi semnalul pentru Parada cea Mare, din Finalul sărbătorii.
Ieșiră cu toții afară și Pitonul îi ținu pe cei doi copii de o parte și de alta a corpului său. Toate animalele cântau și dansau. Pitonul le spuse copiilor că în Noaptea de Aniversare toate animalele sunt prietene și nu se tem unul de altul, fiindcă toți, animalele, plantele, pietrele, stelele, sunt făcuți din aceeași substanță și au aceeași țintă. Și toate prinseră a se legăna, animale, plante, stele și Jane și Michael.
Dimineță, la micul dejun, Jane povesti că visase o vizită la Zoo și că era ziua de naștere a lui Mary Poppins, că animalele erau libere și oamenii erau închiși în cuști. Uimit, Michael spuse că și el visase aceleași lucruri.
Jane își luă inima în dinți și o întrebă pe Mary Poppins dacă fusese și ea în noaptea aceea la Grădina Zoologică. Mary Poppins negă cu hotărâre. Împăciuitoare, Jane spuse că probabil fusese doar un vis, dar o ocheadă a lui Michael îi atrase atenția. Mary Poppins purta o curea din piele de șarpe, pe care scria ”Cadou de la Grădina Zoologică”.

* * *

Citește povestiri pe scurt de lecturi pentru orice vârstă !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !