18 iunie 2019

MARY POPPINS Povestire pe scurt (12)

ROMAN DE PAMELA LYNDON TRAVERS

Capitolul X. LUNĂ PLINĂ

Într-o zi, Mary Poppins era grăbită și îmbufnată. Jane și Michael ascunseră după canapea, ca să nu-i mai vadă. Se apucară să-și numere bănuții strânși, dar Mary Poppins îi văzu și le spuse pufnind că ajung pentru pușculița săracilor.

Michael spuse că strânge banii pentru el, fiindcă vrea să-și ia un elefant ca Lizzie de la Grădina Zoologică. Întrebă apoi ca pentru el ce s-o fi întâmplând noaptea acolo, la Zoo, după ce pleacă toți oamenii. Fără să răspundă, Mary Poppins îi băgă rapid în pat la culcare, stinse lumina și plecă din cameră foarte grăbită.
În scurt timp, cei doi copii auziră o voce care le spuse să se îmbrace repede și să o urmeze. Copiii alergară în graba mare, urmând vocea și nereușind să vadă cui aparține. Străbătură parcuri, străzi și alei până când ajunseră lângă un zid. Era zidul Grădinii Zoologice.
Jane și Michael intrară și fură întâmpinați de Ursul Brun. Michael își aminti de el și îi spuse că îi dăduse odată o cutie cu sirop. Ursul îi reproșă că uitase să-i scoată capacul și se chinuise zece zile să i-l scoată. Întrebat de ce se află afară din cușcă, el răspunse că așa se întâmplă când Ziua de Naștere cad în același timp cu Luna Plină.
Pe alei era plin de animale de toate felurile. Se plimbau și vorbeau, iar copiii auziră de mai multe ori pomenindu-se despre Ziua de Naștere și Luna Plină. Michael întrebă a cui zi o fi, dar Jane nu îl auzi. Era atentă la un domn bătrân și gras care mergea în patru labe, iar în spinarea lui stăteau opt maimuțe.
Cei doi copii fură luați în primire de o Focă supărată. Alta îi șopti la ureche că sunt Invitați Speciali și prima se liniști. Apăru și un Leu, foarte manierat, care îi oferi brațul Janei, fălindu-se cu coama lui ondulată special pentru acea ocazie.
Leul îi conduse pe cei doi copii în Casa cea Mare a Felinelor. În sală stăteau pe scaune pantere și leoparzi, lupi și tigri, dar și antilope, maimuțe, arici, canguri, girafe și multe alte animale. În cuști, însă, se aflau oameni. Bătrâni și tineri, copii mici și mari. Leul le spuse copiilor că sunt oamenii care întârziaseră în Zoo după ora de închidere a porților. Într-o cușcă se afla amiralul Boom, care făcea mare gălăgie.

* * *

Citește povestiri pe scurt de lecturi pentru orice vârstă !

3 comentarii:

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !