9 mai 2019

MARY POPPINS. Povestire pe scurt (1)

ROMAN DE PAMELA LYNDON TRAVERS.

Capitolul I VÂNTUL DE RĂSĂRIT


Străduța Cireșilor din Londra avea pe o parte case și pe cealaltă, un parc. La numărul 17 se afla cea mai mică și mai dărăpănată dintre case. Aici locuia familia Banks, care nu avea mijloace să repare și să înfrumusețeze casa. Salariul domnului Banks trebuia să întrețină cei șase membri ai familiei: domnul și doamna Banks și copiii lor, Jane, Michael și sugarii - gemenii John și Barbara.
Nu numai atât, dar tot din acest salariu erau plătiți slujitorii Ellen și Robertson Ay, bucătăreasa – doamna Brill, precum și guvernanta sau bona copiilor. Acum nu mai aveau bonă, fiindcă îi părăsise fără măcar să îi anunțe.
Pregătindu-se să plece la banca unde lucra, în City, domnul Banks o sfătui pe doamna Banks să dea anunț la ziare pentru o nouă bonă, de preferință cea mai bună bonă posibilă, cu cel mai mic salariu posibil. El scoase apoi capul pe fereastră și privi spre casa amiralului Bloom, la roza vânturilor de pe acoperișul acestuia. Arăta Vânt de Răsărit, ceea ce îl făcu să se îmbrace bine ca să reziste frigului tăios de afară.
După plecarea soțului său, doamna Banks scrise la ziare în speranța că va apărea o nouă bonă. Pe seară, Jane și Michael se așezară la fereastră, ca să-l vadă pe tatăl lor revenind acasă. Văzură că vântul împinge pe cineva în poartă, dar nu era domnul Banks, ci o femeie. Ea își ținea cu o mână pălăria și în cealaltă avea un geamantan.
Cei doi copii ieșiră pe palierul scării și o văzură ieșind din salon pe mama, urmată de noua venită. Era o femeie slabă, cu părul negru și ochii albaștri.  Doamna Banks lăuda copiii, că sunt drăguți și ascultători, dar noua venită pufni ca și cum nu credea asta.
Urmată de femeia necunoscută, doamna Banks urcă pe scară. Copiii văzură cu uimire că, în urma ei, femeia se așezase pe balustradă și alunecase pe ea în sus, ajungând pe palier odată cu doamna Banks.
Mama le-o prezentă celor doi copii pe necunoscută. Era Mary Poppins, noua lor bonă.
Sursa foto

* * *

Citește povestiri pe scurt de lecturi pentru orice vârstă !

2 comentarii:

  1. :) Ce frumoasa lume! Mary Poppins.. Mai vreau sa fiu copil, doar sa va citesc. Faceti un lucru grozav. :) Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! :) Sunt cărți care se recitesc cu plăcere la orice vârstă.

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !