14 mai 2019

MARY POPPINS. Povestire pe scurt (2)

ROMAN DE PAMELA LYNDON TRAVERS

Urmare la Mary Poppins (1)

Capitolul I VÂNTUL DE RĂSĂRIT (continuare)

Doamna Banks îi prezentă apoi bonei pe copii, Jane, Michael și gemenii din leagăne. Mary Poppins îi privi bine, apoi spuse că acceptă postul. Doamna Banks îi lăsă împreună în odaia copiilor și coborî.

Jane o întrebă pe Mary Poppins cum venise acolo, că parcă o adusese vântul. Femeia răspunse scurt că într-adevăr vântul o adusese și nu dădu nicio explicație. Deschise apoi geamantanul și copiii se mirară în gura mare că este gol. Cu un aer de persoană jignită, Mary Poppins scoase din geamantan un șorț alb, pe care și-l puse, apoi o bucată mare de săpun, o perie de dinți, un pachet cu agrafe pentru păr, o sticlă cu parfum, un scăunel pliant și o cutie cu pastile de tuse. Copiii erau uimiți, căci văzuseră cu ochii lor că geamantanul era gol.
Mary Poppins mai scoase din geamantan o sticlă mare ce purta eticheta ”O linguriță seara la culcare”. Turnă într-o lingură un lichid roșu închis și o întinse spre gura lui Michael. Băiatul ar fi vrut să refuze, dar privirea bonei era atât de ciudată încât nu puteai să nu o asculți. Înghiți siropul și descoperi că are gust delicios de căpșuni. Din aceeași sticlă, bona turnă pentru Jane un sirop gălbui. Fata bău și descoperi că era un tonic din zeamă de lămâie. Bona mai turnă din sticlă lapte pentru gemeni și punci cu rom pentru ea și îi trimise pe copii la culcare.
La lumina veiozei de noapte, Michael și Jane văzură cum Mary Poppins mai scoate din geamantan o mulțime de cămăși de noapte, o pereche de ghete, un joc de domino, două bonete de baie și un album de cărți poștale. La final apăru un pat pliant, cu așternut cu tot, pe care îl puse între leagănele gemenilor.
Încântați, Michael și Jane o rugară pe Mary Poppins să nu plece niciodată de la ei. Ea le spuse scurt că va sta până când se va schimba vântul.

* * *

Citește povestiri pe scurt de lecturi pentru orice vârstă !

2 comentarii:

  1. Una dintre poveștile fascinante ale copilăriei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O poveste fascinantă care stă cu cinste alături de ”Vrăjitorul din Oz”, ”Alice în Țara minunilor”, ”Peter Pan și Wendy”, toate cărți pe care le recomand cu căldură copiilor (dar și părinților care nu au uitat că au fost copii! ☺).

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !