9 aprilie 2019

PETER PAN SI WENDY. Povestire pe scurt (5)

ROMAN DE JAMES MATTHEW BARRIE


Urmare la Peter Pan și Wendy (4)

Capitolul IV. CĂSUȚA


Piuilă puse victorios piciorul pe trupul lui Wendy și se lăudă că el o doborâse. Clopoțica îi strigă din aer că e nătărău și fugi să se ascundă. Băieții se necăjiră tare rău, își doreau demult o doamnă care să le poarte de grijă.

Piuilă se desprinse de ei, căci îi era teamă de Peter, al cărui chiuit se auzi chiar atunci. Peter coborî chiar în fața lor și se miră de lipsa lor de entuziasm. Le spuse că le adusese o mămică să le poarte de grijă și Piuilă căzu în genunchi. Se ridică apoi și îl duse pe Peter să o vadă pe Wendy.
Peter văzu săgeata și o ridică asupra lui Piuilă ca pe un pumnal. O mână îl reținu. Era mâna lui Wendy, care nu murise, își pierduse doar cunoștința. Săgeata o izbise zdravăn, dar în ghinda de pe lănțișor pe care i-o dăruise Peter. Băieții îi spuseră cum îi păcălise Clopoțica și Peter se supără rău pe zână.
Peter hotărî ca băieții să construiască o căsuță în jurul lui Wendy, fără să se atingă de fată. Pe când ei trebăluiau, apărură John și Michael. Ajunseseră și ei, cu chiu cu vai, și erau tare obosiți și înfometați. Lui Peter nu îi păsă și îi puse și pe ei la treabă. Îl trimise apoi pe Flușturilă să aducă un doctor.
Cum nu exista niciun doctor pe acolo, Flușturilă își puse pălăria lui John și făcu el pe doctorul. Îi puse lui Wendy în gură o vergea de sticlă și se prefăcu că îi ia temperatura. Spuse că bolnava s-a făcut bine și că pot să-i dea supă.
Wendy spuse în somn cum și-ar dori să fie căsuța, cu acoperiș de mușchi și cu multe ferestre cu trandafiri. Așa o făcură băieții, și îi puseră chiar și ciocanel la ușă și horn pe acoperiș.
Acum, fetița era în casă și băiețașii nu o mai vedeau. Bătură cu ciocănelul în ușă, urmăriți de privirile și râsetul batjocoritor al Clopoțicăi. Wendy deschise și îi primi cu drag. Băiețașii o rugară să fie mămica lor și ea acceptă. Îi trimise numaidecât la culcare și îi adormi povestindu-le basmul ”Cenușăreasa”.

* * *


Citește povestiri pe scurt de lecturi pentru orice vârstă !

2 comentarii:

  1. Frumoasă povestioară,mulțumesc pentru lecturare!
    Îți doresc o săptămână minunată,dragă Zina!
    Te îmbrățișez și mulțumesc de vizită!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E chiar un mic roman. ☺ Va avea vreo 12 episoade, poate chiar mai mult.

      Numai bine, dragă Elena!

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !