10 aprilie 2019

PETER PAN SI WENDY. Povestire pe scurt (6)

ROMAN DE JAMES MATTHEW BARRIE

Urmare la Peter Pan și Wendy (5)

Capitolul V. LAGUNA SIRENELOR


Wendy, ca o adevărată mămică, îi punea pe băiețași să se odihnească după masa de prânz. Într-o zi erau întinși cu toții pe Stânca Oropsiților, în Laguna Sirenelor. Wendy cârpea hăinuțele băieților când observă că laguna își schimbase înfățișarea și devenise cumva amenințătoare. Nedorind să strice odihna băieților, nu spuse nimic. Noroc că Peter Pan simți primejdia și sări strigând că vin pirații. Porunci scurt tuturor să sară în apă și în câteva clipe, stânca era goală.

Într-adevăr, prin negură se văzu barca piraților care se apropie de stâncă. În ea erau doi pirați și, legată de mâini și de picioare, prizoniera lor: prințesa indiană Crin Sălbatic. Pirații împinseră fata pe stâncă și o abandonară acolo. În apropiere, scufundați în apă, se aflau Wendy și Peter Pan. Fata plângea și băiatul se hotărî să elibereze prințesa.
Peter le strigă piraților cu glasul căpitanului Hook să lase fata liberă. Uimiți, cei doi încercară să se opună, dar glasul căpitanului îi înspăimântă cu amenințarea că bagă cârligul în ei. Tăiară funiile și prințesa se afundă imediat în apă.
De departe se auzi glasul adevăratului căpitan Hook. Căpetenia piraților se apropie înot de barcă și se urcă în ea agățându-se cu cârligul. Se așeză și stătu așa, oftând din când în când. Când cei doi își luară inima în dinți și îl întrebară de ce este așa de supărat, el le spuse că băieții și-au găsit o mamă. Unul dintre pirați, Pârjol, nici nu știa ce este o mamă și întrebă, stârnind uimirea lui Wendy.
Pe lagună plutea pasărea Niciodată, așezată pe cuibul cu ouă. Pirații o priviră bănuitor și plănuiră  să-i răpească pe băieți și să-i înece.  Pe Wendy urma să o păstreze ca să aibă și ei o mamă.
Auzind asta, Wendy strigă ”Niciodată!”, apoi băgă repede capul sub apă. Degeaba se uitară pirații de jur împrejur, nu văzură pe nimeni. Căpitanul Hook își aminti de prințesa Crin Sălbatic și întrebă unde este. Rămase uimit, apoi se înfurie, când cei doi îi spuseră că el poruncise să-i dea drumul.
Capitanul Hook strigă în întuneric, chemând duhul lagunei. Peter, neastâmpărat, îi răspunse imitându-i glasul. Speriat, piratul întrebă cine este. Peter spuse că e căpitanul Hook. Căpitanul întrebă atunci cine este el. Peter îi spuse că este un guvid. Căpitanul Hook mai întrebă o dată cine este. Peter nu rezistă și spuse că este Peter Pan.
Furioși, pirații săriră în apă, să îl prindă pe Peter. Băiețașii săriră toți să lupte cu pirații. Chiar pe stâncă, Peter luptă cu căpitanul Hook. Lupta nu dură mult, căci apăru crocodilul și Hook înotă îngrozit către barcă.
În liniștea care se lăsă, băiețașii auziră un strigăt slab de ajutor. Pe stâncă se aflau Wendy, leșinată, și Peter, rănit și îngrozit că apele urcau și aveau să acopere stânca. Wendy își reveni, dar era prea slăbită ca să înoate sau să zboare. Tocmai atunci îi atinse coada unui zmeu, înălțat de băieți mai devreme. Peter o legă bine pe Wendy cu sfoara zmeului și îi făcu vânt. Zmeul duse fata departe, iar Peter rămase pe stâncă să își aștepte moartea.

* * *


Citește povestiri pe scurt de lecturi pentru orice vârstă !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !