4 aprilie 2019

PETER PAN ȘI WENDY. Povestire pe scurt (4)

ROMAN DE JAMES MATTHEW BARRIE

Urmare la Peter Pan și Wendy (3)

Capitolul III. INSULA


Copiii pierduți din Țara de Nicăieri, aflată pe o insulă, îl așteptau pe Peter Pan. Erau șase: Piuilă, Ronțăilă, Flușturilă, Cârlionț și gemenii. Ei dispărură în beznă și, după puțin timp, se auzi imnul piraților.



Întâi apăru Cecco, cercetașul, care lipea din când în când urechea de pământ. Urmă un negru uriaș, ce purta multe porecle, apoi domnul Scăfârlie și, după el, Ferestruică. Trecură și Pârjol, și Gălușcă și mulți alți tâlhari vestiți prin Marea Caraibelor. În mijloc se afla căpitanul Hook sau  Joe Cârlig, căpetenia lor, ce purta în locul mâinii drepte un cârlig de fier.
În urma piraților veniră niște piei-roșii înarmate cu securi și cuțite. Primul era Uriașul Labă-de Panteră; ultima era prințesa Crin Sălbatic.
După ce pieile-roșii se îndepărtară, sosi alaiul lighioanelor: lei, tigri, urși și alte sălbăticiuni mai mici. Ultimul era un crocodil mare, ce căuta pe cineva anume.
Se iviră apoi din nou băieții, care ieșiră din acest cerc și se trântiră pe iarbă. Îl așteptau pe Peter cu nerăbdare, fiindcă se temeau de pirați. Chiar atunci se auzi cântecul acestora și băieții, mai puțin Ronțăilă, dispărură în ascunzătoarea lor de sub pământ. Deasupra erau șapte copaci. Fiecare avea o scorbură prin care băieții intrau în ascunzătoare. De mult timp căuta Cârlig ascunzătoarea aceasta.
Ronțăilă fugise în pădure. Piratul Scăfârlie scoase pistolul să tragă după el, dar căpitanul Hook îl opri. El voia să-i prindă pe toți băieții odată, Nu numai atât, dar împușcătura ar fi putut atrage pieile-roșii. Cârlig își trimise pirații să caute băieții și rămase singur cu Pârjol.
Șeful piraților, așezat pe o ciupercă mare de tot, îi spuse piratului că primul pe care ar vrea să-l prindă este Peter Pan, fiindcă el îi retezase brațul. Pârjol răspunse că, totuși, se lăudase de multe ori că cârligul de fier e mai folositor decât douăzeci de mâini la un loc. Cârlig își aminti că Peter aruncase brațul tăiat crocodilului, care îl mâncase cu poftă. De atunci, crocodilul îl urmărea pe Cârlig peste tot, dornic să mănânce și restul corpului.
Căpitanul Hook îi destăinui lui Pârjol că avusese noroc. Crocodilul înghițise un ceasornic și ticăitul lui îl anunța când dihania se apropia.
Deodată, căpetenia piraților sări în sus, simțind că s-a încins rău. Smulse ciuperca și din gaura rămasă în pământ năvăli o trâmbă de fum. Tot pe acolo se auziră și glasurile băiețașilor, care flecăreau fără grijă. Ascultând, cei doi pirați observară și scorburile celor șapte copaci.
Pârjol îi atrase atenția lui Cârlig că băieții spuseseră că Peter Pan e plecat de acasă. Cârlig făcu un plan să-i prindă pe băieți. Aveau să facă un tort mare și să-l pună pe mal, în Laguna Sirenelor. Băiețașii se scăldau adesea acolo, jucându-se cu sirenele.  Văzând tortul, aveau să se năpustească asupra lui. Bucuroși pentru planul făcut, ce doi porniră să joace nebunește, dar tocmai atunci se auzi un ticăit. Era crocodilul, care dăduse de urma lui Cârlig. Înnebunit, căpitanul Hook o luă la fugă, cu Pârjol pe urma lui.
Băieții ieșiră afară din ascunzătoare, dar apăru Ronțăilă, urmărit de o haită de lupi. Gândindu-se la ce ar fi făcut Peter Pan dacă s-ar fi aflat cu ei, băiețașii hotărâră să se îndoaie de șale și să se uite la lupi printre picioare. Într-adevăr, când îi văzură pe toți în poziția aceea ciudată, lupii o luară la fugă, cu coada între picioare.
Băieții zăriră apoi o pasăre mare, albă, care zbura cu greu și îngâna mereu ”Biata Wendy”. De lângă ea, Clopoțica le spuse băieților că Peter îi roagă să tragă în ea și să o doboare. Piuilă, care avea arcul și săgețile cu el, trase și o doborî pe Wendy la pământ.

* * *



Citește povestiri pe scurt de lecturi pentru orice vârstă !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !