19 iulie 2018

CE A SPUS BUNICUL. Povestire pe scurt

povestire de IONEL TEODOREANU

din ciclul ”În casa bunicilor”



De vreo două seri, bunicul se uita lung la nepot. Tot de atunci se ducea mereu în odaia acestuia, când se retrăgea la culcare, de parcă i-ar fi trebuit ceva de pe acolo. Bunica îl întreba ce caută și el răspundea că îşi caută ochelarii. Bunica îl întorcea înapoi spunându-i că sunt pe nas. Bunicul nu avea încotro şi venea înapoi.
Într-o zi, bunicului îi veni o idee sau poate îi şoptise motanul. Seara, cucoana Elencu e tare trează, în schimb după masa de prânz, doarme adânc.
A doua zi, după dejun, coana Elencu se aşeză comod într-un fotoliu. Își puse ochelarii şi luă să citească "Vieţile Sfinţilor". Cuconu Alecu se plimba prin odaie, de colo-colo. Deodată, băgă de seamă că bunicii i-a căzut cartea din braţe şi s-a pus pe sforăit.
Atunci bunicul se apropie de nepot şi îi făcu semn să vorbească în şoaptă. Mângâindu-i părul, îi spuse că ştie că are patima tutunului. Îi spuse că îi pare rău pentru sănătatea lui. Coana Elencu se trezi brusc, dar nu auzi ultimele cuvinte ale bunicului. Ce a spus bunicul ...  Îi spusese nepotului să nu cumva să  îl afle bunica !

Sfârșit

Găsești textul întreg aici !

Din ciclul În casa bunicilor poți să citești și:
  • Bunicul a fost, bunica este
  • Ce a spus bunica
  • Motanul bunicului
Citește povestiri pe scurt de lecturi pentru orice vârstă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !