13 iunie 2018

VRĂJITORUL DIN OZ. Povestire pe scurt (9)

roman de LYMAN FRANK BAUM


Cum a fost lansat balonul


După vreo trei  zile Vrăjitorul din Oz o chemă pe Dorothy. Îi spuse că a găsit mijlocul  să o treacă peste pustiul ce înconjura țara, dar că nu știa încotro este Kansas. Intenționa să construiască un balon asemănător cu acela în care sosise el acolo și îi ceru ajutorul. Voia să plece și el cu ea, fiindcă se plictisise să stea tot timpul închis în palat.

Făcură împreună un balon uriaș de mătase verde, cu un coș mare legat de fundul lui. În ziua plecării, Omul de tinichea făcu un foc mare și umplu balonul cu aer cald. Oz se urcă în nacelă, coșul balonului, și le spuse tuturor că se duce în nori să viziteze un alt vrăjitor. Îl lăsa să conducă orașul pe Sperie-Ciori. O strigă pe Dorothy să urce și ea, dar Dorothy îl căuta pe Toto. Până să-l găsească, o pală de vânt umflă balonul, îl ridică la cer pe Oz și nu l-au mai văzut niciodată din clipa aceea.

Spre Miazăzi

Plânseră cu toții că îl pierduseră pe Oz, dar mai ales Dorothy, care pierduse iar speranța de a se reîntoarce în Kansas. Sperie-Ciori se gândi bine și o sfătui să cheme maimuțele înaripate. Căpetenia veni, dar când auzi ce dorește Dorothea îi spuse că ele nu pot părăsi ținutul lor.
Un ostaș care îi mai ajutase le dădu ideea să meargă și să ceară ajutorul Glindei, Vrăjitoarea de la Miazăzi care domnea peste quadlingi. Le spuse că drumul e greu și plin de primejdii și de aceea nici un quadling nu a venit în Orașul Smaraldelor. Sperie-Ciori spuse că, orice ar fi, Dorothy trebuie să ajungă la Glinda. Hotărâră cu toții să o însoțească.

* * *

Citește povestiri pe scurt de lecturi pentru orice vârstă ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !