13 iunie 2018

VRĂJITORUL DIN OZ. Povestire pe scurt (12)

roman de LYMAN FRANK BAUM


Glinda îndeplinește dorința lui Dorothy

Cei patru se curățară de praf, se aranjară frumos și merseră la Glinda. Aceasta era tânără și frumoasă. Stătea pe un tron de rubine, avea părul roșcat și o rochie albă.
Dorothy îi istorisi toate pățaniile ei și ale tovarășilor de drum și îi ceru ajutorul. Glinda îi ceru boneta de aur. Acum avea și ea dreptul să le cheme pe maimuțele zburătoare și să le poruncească de trei ori.
La dorința lor, spuse că va porunci maimuțelor să îl ducă pe Sperie-Ciori în Orașul Smaraldelor, cel întemeiat de Vrăjitorul din Oz, pe Leu în pădurea fiarelor și pe Omul de tinichea în țara winkiezilor, adică acolo unde locuitorii îi așteptau pe fiecare să le fie cârmuitor.
Glinda spuse că Dorothy s-ar fi putut întoarce în Kansas chiar din prima zi, cu ajutorul pantofilor magici, numai că nu știuse asta. Pantofii magici o puteau duce absolut oriunde în lume numai din trei pași.
Lui Dorothy nu-i păru rău că nu știuse. Dacă ar fi plecat imediat înapoi în Kansas, nu ar mai fi putut să îi ajute pe cei trei prieteni ai ei. Acum, însă, după ce obținuse fiecare ce dorea, își luă rămas bun de la ei și mulțumi Glindei pentru ajutor. Îl luă pe Toto în brațe, lovi de trei ori călcâiele pantofilor și le porunci să o ducă înapoi acasă, la mătușa Em.
Fata fu luată pe sus, fu învârtită în aer și simți că făcuse numai trei pași. Se opri atât de brusc încât căzu și se rostogoli în iarbă. Când se ridică, văzu că se află în câmpia din Kansas, drept în fața casei celei noi pe care o făcuse unchiul Henri în locul celei distruse de ciclon. Mai observă că nu mai avea pantofii magici, care îi căzuseră în timpul zborului chiar deasupra pustiului.

Din nou acasă

Mătușa Em tocmai ieșea din casă. Când o văzu pe Dorothy o acoperi cu sărutări și o întrebă unde fusese. Dorothy răspunse cu seriozitate că fusese la Vrăjitorul din Oz.

Sfârșitul romanului pentru copii ”Vrăjitorul din Oz”

3 comentarii:

  1. Ma-ti ajutat foarte mult pentru a face o carticica realizată de niste copii de clasa a 3 a este de folos cea ce ați realizat dumneavoastră aici

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumim frumos pentru ajutorul dat!

    RăspundețiȘtergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !