6 iunie 2019

MARY POPPINS Povestire pe scurt (9)

ROMAN DE PAMELA LYNDON TRAVERS

Urmare la Mary Poppins (8)

Capitolul VI. MARȚEA CEA NEAGRĂ (continuare)

Se treziră cu toții într-o pădure în care stăteau, în jurul unui foc, indieni, cu pene pe cap și haine din piele de căprioară împodobite cu ciucuri. Un indian, o căpetenie, o salută pe Mary Poppins și îi pofti pe toți la masă, căci tocmai fripsese un ren. Mary mulțumi și spuse că trebuie să se întoarcă acasă.
Căpetenia ceru ca Michael să se ia la întrecere cu nepotul său, numit Iute-ca-Vântul. Micul indian apăru din cort și îl provocă la întrecere pe Michael. Începură să alerge în jurul unui brad uriaș, cu Jane după ei. Hotărât să nu se lase întrecut, Michael strânse din dinți, apoi îi strigă micului indian că o să îl prindă.
Băiatul o auzi însă pe Mary Poppins că îl întreabă ce face. Privi în jur și... nici urmă de pădure și de indian. Se aflau cu toții în parc. Mary Poppins îi spuse că s-a învârtit într-una în jurul unui scaun de grădină.
Pornind înapoi spre casă, Jane, fericită, spuse că a fost o călătorie minunată. Mihai ceru busola, dar Mary Poppins o puse în buzunar, spunând că este busola ei.
Acasă, Michael continuă să se poarte urât. Îi ciupi pe gemeni, o trase  pe Jane de păr, apoi, la cină, își vărsă ceașca cu lapte. Mary Poppins îl trimise imediat în odaia copiilor. Acolo, Michael dădu cu ochii de busolă, aflată pe un scrin. O luă și spuse repede ”Nord, Sud, Răsărit, Apus!”
Apărură dintr-o dată Eschimosul cu o lance, Negresa cu o măciucă, Chinezul cu o sabie și Indianul cu un tomahawk. Toți păreau furioși și ridicaseră armele deasupra capului. Năvăliră spre Michael și el o strigă pe Mary Poppins să îi vină în ajutor.
Băiatul simți deodată cum îl învăluie ceva cald și moale, care îl liniști. Deschise ochii. Era în patul lui, învelit cu pătura. Lângă pat era Mary Poppins, care îi aduse o ceașcă cu lapte cald și rămase lângă el până când o bău. Acum Michael se simțea în siguranță, îi era bine și se simțea cuminte.

Capitolul VII. LA CATEDRALA SF.PAUL

Michael și Jane, între care se afla Mary Poppins, urcau Ludgate Hill, porniți să-i facă o vizită domnului Banks la birou. Ajunseră la Catedrala Sf. Paul. Aici se afla ceea ce-i interesa cel mai mult pe copii: Femeia cu Păsări. Ea le spunea într-una trecătorilor să hrănească păsările și le oferea punguțe cu firimituri de pâine pe care cerea câte doi gologani. În jurul ei zburau nenumărați porumbei.
Michael cumpără firmituri și cei trei hrăniră păsările care mâncară tot. O pasăre smulse un trandafir de pe pălăria lui Mary Poppins și o înfipse în pălăria Păsăresei. Mânioasă, Mary Poppins le spuse copiilor că e timpul să meargă mai departe.
Plecară și, pe drum, Jane povesti cum noaptea porumbeii se așează pe capul și pe umerii Păsăresei ca să se culce. Ea îi mângâie, apoi își desface rochia și păsările se bagă dedesubt să doarmă. Și dorm acolo până dimineața.

* * *

Urmează Mary Poppins (10)
Citește povestiri pe scurt de lecturi pentru orice vârstă !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !