11 iunie 2019

MARY POPPINS Povestire pe scurt (10)

ROMAN DE PAMELA LYNDON TRAVERS

Urmare la Mary Poppins (9)

Capitolul VIII. DOAMNA CORRY

Aflați la măcelărie să cumpere cârnați, Michael și Jane observară cum măcelarul încearcă să fie curtenitor cu Mary Poppins, iar aceasta pufnește pe nas mânioasă. Totuși, după ce ieșiră, ea se admiră în vitrina prăvăliei. Merseră mai departe, la pescărie. Aici, negustorul era posomorât și nici vorbă să-i facă complimente bonei. Dimpotrivă, îi spuse că nu arată prea bine, ceea ce o supără foarte tare.

Mary Poppins spuse că merg să cumpere turtă dulce, dar se îndreptă în altă direcție. Îi duse la o prăvălie mică și întunecoasă. Acolo le strigă pe Fannie și pe Annie și apărură două surori înalte și voinice. Își făcu apoi apariția mama lor, o bătrânică mică și foarte vioaie, doamna Corry. 
În timp ce domna Corry vorbea, Jane și Michael își dădură seama că trebuie să fie foarte bătrână, fiindcă își amintea lucruri din vremea lui Wilhelm Cuceritorul și a lui Cristofor Columb. Bătrâna presupuse că veniseră pentru turtă dulce. Îi chemă pe cei doi copii și deschise un dulap cu pereții de sticlă. Jane și Michael aleseră bucățile de turtă dulce, fiecare împodobită cu o stea de hârtie poleită.
Doamna Corry ceru să i se pună pe rochie trei gologani pentru fiecare turtă dulce. Copiii observară că rochia ei neagră era împodobită cu gologani. Îi puseră banii pe rochie și constatară cu uimire că gologanii rămân acolo ca lipiți.
La plecare, doamna Corry îi întrebă pe copii ce vor face cu stelele din hârtie poleită. Jane spuse că le adună pe toate în sertarul de sus din stânga. Michael le aduna în cutia de ghete din garderob. Doamna Corry repetă gânditoare, apoi schimbă o privire și un semn ușor cu Mary Poppins.
Ajunși pe trotuar ca prin minune, copiii remarcară cu uimire că prăvălia nu mai era acolo. Noaptea, când ai fi zis că dormeau, auziră un zgomot ușor. Se uitară și o văzură pe Mary Poppins cum umblă în sertar și în garderob. Ieși afară și ei se repeziră la geam. Pe străduță erau doamna Corry și fetele ei. Purtau o scară, o găleată cu clei și o bidinea mare. Ieși afară și Mary Poppins, cu un coș pe braț. Din el răzbătea o lumină slabă. Cele patru se duseră pe vârful dealului și sprijiniră scările de cer. Doamna Corry se urcă și dădu cu bidineaua cu clei pe cer, apoi luă din coș ceva și lipi pe cer. Erau stelele de la turta dulce.
Când terminară treaba, cele patru coborâră de pe deal. Doamna Corry și fetele ei porniră spre casa lor și Mary Poppins intră în grădină, apoi în casă. Se duse apoi în camera unde dormea ea cu cei doi gemeni. Michael și Jane se repeziră la cutie și la sertar. Erau goale. Nu găsiră nicio explicație și Jane rămase și cu întrebarea dacă stelele sunt făcute din hârtie aurită sau hârtia aurită este făcută din stele.

* * *

Citește povestiri pe scurt de lecturi pentru orice vârstă !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !