13 iunie 2019

MARY POPPINS Povestire pe scurt (11)

ROMAN DE PAMELA LYNDON TRAVERS

Urmare la Mary Poppins (10)

Capitolul IX. POVESTEA LUI JOHN ȘI A BARBAREI


Într-o zi, Jane și Michael plecară într-o vizită. În casă se așternu liniștea. Doamna Banks se odihnea în salonaș, doamna Brill citea ziarul în bucătărie și Robertson Ay nu făcea nimic în grădină. Mary Poppins se afla sus, în odaia gemenilor, și se ocupa de rufele lor.

Pe pătuțurile celor doi gemeni se așterneau razele soarelui. John îi spuse unei raze să se dea la o parte, că îi intră în ochi. Raza de soare îi răspunse că ăsta e drumul ei și că el nu are decât să închidă ochii. Barbarei, însă, îi plăcea când raza o atingea. De pe geam se băgă în vorbă Graurul, care spuse că ajunge atâta pălăvrăgeală.

Răsucindu-se iute, Mary Poppins îl privi și îi spuse că el este cel care face cea mai mare gălăgie. Graurul sări în cameră și primi de la Barbara o jumătate de biscuit pe care începu să o ciugulească cu lăcomie. Mary Poppins îi dădu de înțeles că putea să spună ”mulțumesc”, dar el răspunse că nu are timp de fleacuri.

John începu să-și roadă degetele de la un picioruș și își aminti ce încântată fusese mătușa Flossie când îl văzuse făcând asta. Barbara își aminti și ea că spusese, atunci când își scosese ciorapii, că îi vine să o mănânce de dulce ce este.

Băiețelul spuse că oamenii mari sunt de neînțeles, chiar și Jane și Michael, căci nu pricep nimic, nici ce spune Vântul, nici ce spune Graurul. Mary Poppins le spuse gemenilor că au înțeles și ei cândva, dar s-au făcut mari și au uitat. Cei doi fură siguri că ei nu vor uita când vor fi mari. Mary și Graurul le spuseră că vor uita și ei.

John întrebă de ce ei vor uita, dar Mary Poppins nu uitase nimic. Graurul răspunse că ea era Marea Excepție.
Afară începu să adie un vântișor, iar John o întrebă pe Mary Poppins dacă ei nu vor mai auzi astea când vor fi mari. Ea făcu precizarea că vor auzi, dar nu vor înțelege. Gemenii începură să plângă, atrăgând astfel atenția mamei lor care întrebă de ce plâng. Mary Poppins spuse că le ies dinții.
Doamna Banks îi mângâie pe cei doi micuți. John începu iar să-și roadă degetele, iar Barbara își scoase ciorăpeii. Mama lor se liniști și ieși din cameră. Graurul izbucni în râs în urma ei.
John spuse hotărât că el nu va uita niciodată, stârnind râsul lui Mary și al Graurului. Graurul spuse că vor uita în două-trei luni și așa a fost. După ce aniversară primul lor an, gemenii primiră vizita Graurului. Nu îl recunoscură și nici nu mai înțeleseră ce spunea el, ceea ce îl întristă.

* * *

Citește povestiri pe scurt de lecturi pentru orice vârstă !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !