28 mai 2019

MARY POPPINS. Povestire pe scurt (6)

ROMAN DE PAMELA LYNDON TRAVERS

Urmare la Mary Poppins (5)

Capitolul IV ANDREW AL DOMNIȘOAREI LARK (continuare)

Într-o zi, pe când cei patru copii erau la plimbare în parc cu Mary Poppins, îl văzură pe Andrew trecând în goană pe lângă ei, singur-singurel. Jane și Michael îl strigară, dar el nu îi băgă în seamă. Lătră insistent spre Mary Poppins, ea îi dădu lămuriri despre o adresă și el fugi mai departe.

Copiii o întrebară curioși pe Mary Poppins ce voise Andrew, dar ea nu le spuse. Când reveniră de la plimbare, le văzură pe cele două servitoare ale domnișoarei Lark căutând speriate cățelul prin grădină, în timp ce domnișoara Lark însăși alerga pe acolo strigându-l cu disperare.
Michael le liniști imediat pe toate, spunând să se uite pe stradă că vine Andrew. Într-adevăr, Andrew venea agale spre casă, însoțit de prietenul său. Ajunși în fața porții se opriră și se așezară. Domnișoara Lark strigă la Andrew să intre imediat, dar Andrew lătră scurt și nu se mișcă din loc. Domnișoara Lark strigă din nou la el, iar el lătră din nou.
Mary Poppins îi spuse domnișoarei Lark că Andrew nu vrea să vină în casă decât dacă vine și prietenul lui. Dacă nu îl lasă, va pleca împreună cu el. Cei doi câini se ridicară în picioare, gata să plece. Domnișoara Lark începu să plângă și acceptă să rămână și prietenul lui Andrew, cu condiția să doarmă în pivnița de cărbuni. Cățelușul lătră din nou și Mary Poppins traduse. Andrew voia ca și prietenul său să doarmă în odaia domnișoarei Lark, tot pe o pernă de mătase, ca și el. Dacă nu, se va duce să doarmă cu el în pivniță.
Cum cei doi câini se ridicaseră iar să plece, domnișoara Lark acceptă și acest lucru. Ștergându-și lacrimile, spuse că pe noul venit îl va numi Haimana sau Pripășilă. Andrew începu să latre tare și Mary Poppins traduse că pe prietenul lui Andrew îl cheamă Willoughby și așa trebuie să i se spună. Nu numai atât, dar Andrew spunea că se întoarce acasă cu condiția să nu-i mai pună hăinuțe și să nu-l mai ducă la coafor. Domnișoara Lark acceptă și asta și cei doi intrară țopăind și fluturându-și cozile.
Copiii intrară la ei în casă, întrebându-se de unde știuse Mary Poppins că Willoughby nu este un găgăuță.

* * *


Citește povestiri pe scurt de lecturi pentru orice vârstă !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !