23 mai 2019

MARY POPPINS. Povestire pe scurt (5)

ROMAN DE PAMELA LYNDON TRAVERS

Urmare la Mary Poppins (4)

Capitolul IV ANDREW AL DOMNIȘOAREI LARK

Domnișoara Lark avea casa cea mai mare din Străduța Cireșilor. Chiar și amiralul Boom o invidia, deși casa lui avea coșuri de vapor în loc de hornuri și un catarg în grădină. Casa domnișoarei Lark avea două intrări: una pentru prieteni și rude, iar cealaltă pentru măcelar, brutar și lăptar. Ea nu admitea nicio excepție și se supărase foarte rău pe brutar când greșise și intrase pe intrarea pentru rude și prieteni.

Jane și Michael știau totdeauna când domnișoara Lark era în grădină sau trecea pe stradă. Ea purta multe bijuterii, coliere, cercei, broșe, care zdrăngăneau la fiecare mișcare a ei. Copiii o auzeau chemându-l mereu pe Andrew și la început crezuseră că ea are un băiețaș. Când l-au auzit lătrând, și-au dat seama că este un cățel. Era un câine mic, cu blana mătăsoasă, foarte răsfățat de stăpâna lui.
Andrew dormea pe o perniță de mătase în odaia domnișoarei Lark. De două ori pe săptămână era dus la coafor, să fie șamponat, primea la masă smântână și stridii și avea patru hăinuțe de culori diferite. De ziua lui, în fiecare an, avea un tort cu două lumânări.
Datorită acestor lucruri, Andrew le era nesuferit vecinilor. În ziua când domnișoara Lark îi mai cumpără și două perechi de ghetuțe din piele, ca să se poată plimba prin parc și pe vreme rea, toți ieșiră la porți, râzând cu mâinile la gură.
Andrew o iubea pe aceea care îl îngrijea atât de mult. Își dorea însă, în taină, să fie și el un câine ca toți câinii. De aceea, el își alegea drept prieteni numai câini de rând. Când îl descoperea la poartă (pe care nu avea voie să iasă singur) cu câte unul, domnișoara Lark îl striga imediat. El venea repede, ca prietenii să nu audă toate alintările exagerate pe care i le spunea domnișoara Lark.
Cel mai bun prieten al lui Andrei era jumătate fox, jumătate câine de vânătoare. Îi plăcea să-i sâcâie pe poștaș și pe polițistul străzii și participa la absolut toate încăierările de pe stradă. Uneori, el venea la poartă și îi povestea lui Andrew ce mai era prin oraș. Când pe Andrew îl striga domnișoara Lark, prietenul său scotea limba la ea, îi făcea cu ochiul lui Andrew și pleca legănându-se agale, ca să arate că nu-i pasă. Michael spusese o dată despre el că este un găgăuță, dar Mary Poppins afirmase că nu este.

* * *


Citește povestiri pe scurt de lecturi pentru orice vârstă !

2 comentarii:

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !