3 aprilie 2019

PETER PAN ȘI WENDY. Povestire pe scurt (3)

ROMAN DE JAMES MATTHEW BARRIE

Urmare la Peter Pan și Wendy (2)

Capitolul II. HAI SĂ FUGIM! HAI SĂ FUGIM! (continuare)


Peter îi povesti lui Wendy că acum el stă cu copiii pierduți, acei copii căzuți din cărucioare și nebăgați în seamă de dădace. Dacă nu-i găsea nimeni timp de o săptămână, ei ajungeau în Țara de Nicăieri. Erau numai băieți, fiindcă fetele sunt prea istețe ca să cadă din cărucior. El era căpitanul lor.
Wendy se bucură că Peter are o părere așa de bună despre fete și îi spuse că John nu le suferă pe fete. Omulețul se duse și îi dădu lui John un picior atât de zdravăn că băiatul căzu din pat. Fata voi să-l răsplătescă și îl chemă să-i dea un pupic. Peter se mâhni, crezând că îi cere înapoi degetarul. Atunci Wendy spuse că vrea să-i dea un degetar și îi dădu un pupic. Lui Peter îi plăcu asta și îi dădu și el un ”degetar” lui Wendy.
Fetița simți că o trage cineva de păr și Peter îi spuse că fusese Clopoțica. Îi mai spuse că zâna zicea că așa va face oridecâteori Peter îi va da un ”degetar”.
Omulețul îi spuse lui Wendy că venise în zbor la fereastra lor ca să asculte poveștile pe care li le spunea mama lor. O pofti insistent pe Wendy să vină cu el la băieți, să le spună și lor poveștile pe care le știa. Ca să o atragă, mai spuse că ar fi putut să-i învelească seara, la culcare, să le cârpească hainele și să le facă buzunare. Lui Wendy îi plăcu atât de mult încât îi ceru lui Peter să o învețe să zboare pe ea și pe frații ei.
Wendy îi trezi pe frații ei. Tocmai atunci observară că Nana, care urlase tot timpul, tăcuse de câteva clipe. Stinseră lumina și se ascunseră după perdelele paturilor. În odaie intră Liza, bucătăreasa, cu Nana în brațe. Ascultă atent și auzi cum copiii răsuflau adânc. Furioasă că Nana o făcuse să urce degeaba, o certă și ieși din odaie.
Liza o legă din nou pe Nana în lanț, dar cățeaua se smuci atâta încât rupse lanțul. Nana fugi la vecinii la care se aflau domnul și doamna Darling și dădu buzna în sufragerie. Cei doi înțeleseră că s-a întâmplat ceva neobișnuit și porniră în fugă spre casă.
În timpul acesta, Peter Pan suflase pe cei trei copii praf de pe aripile zânelor și îi învățase să zboare. Dornici să zboare, să vadă sirene și pirați, abia așteptau să pornească.  Tocmai atunci din stradă îi priveau cei doi părinți, mirați că în odaie sunt patru copii și nu trei și că zboară cu toții prin cameră.
Domnul și doamna Darling, împreună cu Nana, intrară în odaia copiilor doar cu o clipă după ce aceștia își luaseră zborul în noapte.

* * *


Citește povestiri pe scurt de lecturi pentru orice vârstă !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !