2 aprilie 2019

PETER PAN ȘI WENDY. Povestire pe scurt (2)

ROMAN DE JAMES MATTHEW BARRIE


Capitolul II. HAI SĂ FUGIM! HAI SĂ FUGIM!

După ce soții Darling plecară la sindrofie, lumânările din odaia copiilor se stinseră pe rând. Totuși, odaia era luminată de o lumină puternică. Era Tinker Bell, zâna Clopoțica. Ea căuta umbra lui Peter Pan. Cu un glas ca de clopoțel, zâna îi spuse omulețului că umbra lui este în scrin. El se repezi, scotoci prin sertarele scrinului și scoase umbra bucuros. Nu observă, însă, că o închisese pe Clopoțica în scrin.

Peter Pan încercă să își pună umbra la loc, dar nu izbuti. Se așeză pe podea și începu să plângă. Wendy îl auzi și se trezi. Făcură cunoștință și fetița află că Peter nu avea adresă și nu avea nici părinți. Omulețul preciză că, totuși, nu plânge din această pricină. Plângea fiindcă nu își poate pune la loc umbra.
Wendy își dădu seama imediat ce are de făcut. Îi cusu lui Peter umbra la loc și rămase mirată când îl auzi lăudându-se că ideea fusese a lui. Se cam supără și se urcă din nou în pat, trăgând pătura peste cap. Băiețașul o îmbună cu vorbe frumoase, într-atât încât ea se arătă gata să-i dea un pupic. El întinse mâna, neștiind ce este un pupic. Ca să nu-l supere, fetița îi puse în mână un degetar. Peter spuse că îi va da și el un pupic și îi puse o ghindă în mână. Ea puse ghinda pe lănțișorul de la gât.
Peter îi povesti fetiței că fugise de acasă când îi auzise pe părinții lui cum îi plănuiesc viitorul. Nu voia să crească mare și, de aceea, fugise și trăise printre zâne. Îi spuse că zânele au apărut când a râs primul copil din lume. Hohotele lui s-au spart în mii de cioburi și fiecare ciob s-a prefăcut într-o zână. Omulețul îi mai spuse că copiii de azi nu mai cred în zâne. De fiecare dată când un copil spune că nu crede în zâne, undeva în lume moare o zână.
Vorbind despre zâne, Peter își dădu seama că nu o mai auzise pe Clopoțica. Începu să o strige și de undeva se auzi clinchetul de clopoțel al zânei. Omulețul își dădu seama că o închisese în sertarul scrinului. Îi dădu repede drumul și Clopoțica zbură de colo-colo prin odaie furioasă.
Zărind-o pentru o clipă, Wendy îi spuse lui Peter că Clopoțica e frumoasă și ar vrea să fie zâna ei. Clopoțica, supărată, spuse că ea e zâna lui Peter și fugi în baie.

* * *


Citește povestiri pe scurt de lecturi pentru orice vârstă !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !