18 aprilie 2019

PETER PAN SI WENDY. Povestire pe scurt (10)

ROMAN DE JAMES MATTHEW BARRIE

Urmare la Peter Pan și Wendy (9)

Capitolul IX. VASUL PIRAȚILOR (continuare)

Piratul trimis de Hook în cabină să vadă ce se întâmplase veni înapoi îngrozit, cu vestea că tovarășul lor murise înjunghiat. În cabină era ceva care chiuia ca un cocoș, dar nu se vedea ce este fiindcă era tare întuneric acolo.
Hook îl trimise înapoi în cabină, să aducă cocoșul. Speriat, acela încercă să se împotrivească, dar Hook îl amenință cu cangea și se duse. În scurt timp, un răcnet  urmat de un chiot anunța că al treilea pirat era mort. 
Căpitanul Hook voi să trimită un alt pirat în cabină, dar acesta sări pe tun și, de acolo, în mare. Furios, se repezi în cabină cu un felinar în mână, dar reveni înspăimântat, fără felinar. Le porunci piraților rămași să-i împingă pe băieți în cabină, să lupte ei cu cocoșul. Băieții se prefăcură că se împotrivesc, dar pirații îi îmbrânciră înăuntru.
Peter găsi cheile de la cătușele băieților și îi eliberă. Se strecurară neobservați afară, iar Peter o eliberă și pe Wendy. Ar fi putut să fugă cu toții, dar Peter voia să termine o dată pentru totdeauna cu Hook. Se așeză în dreptul catargului, se înfășură cu pelerina lui Wendy, ca să pară că este ea, apoi trase un chiot.
În timpul acesta, Hook căuta un vinovat pentru ceea ce se întâmplase. Spuse că numai fata e de vină, că o femeie pe o corabie de pirați este piază rea. Porunci să arunce fata peste bord, pirații se repeziră la catarg și dădură ochii cu Peter Pan.
Băieții lui Peter dădură năvală și ei și izbucni lupta. Luați pe neașteptate, pirații alergau de colo-colo și se încurcau unul pe celălalt. Băieții se organizară și atacau câte doi fiecare pirat. Când rămase în picioare numai Hook, Peter Pan sări în fața lui cu spada în mână și începu lupta. Cu toate că Hook se folosea și de spadă, și de cârlig, el fu rănit primul.
Lupta dură mult și, până la urmă, Hook nu mai rezistă. Fugi în pulberăria corăbiei și aprinse un obuz. Ieșind, le spuse băieților că peste două minute corabia va sări în aer. Peter fugi în pulberărie și ieși cu obuzul, pe care îl aruncă în mare. Voi apoi să continue lupta, dar Hook sări în apă. Aici îl aștepta, însă, crocodilul. Astfel își găsi moartea căpitanul Hook.
Numai doi pirați din șaptesprezece reușiră să scape. Unul căzu în mâinile pieilor-roșii și deveni dădacă la copiii acestora. Celălalt porni să cutreiere lumea și își câștigă pâinea povestind întâmplările de pe insulă.
Când se liniștiră, Wendy îi lăudă pe toți, apoi îi trimise la culcare, căci era trecut de unu noaptea. Peter adormi târziu și visă unul din visele pe care le visa adesea. Plânse în somn, iar Wendy îl strânse tare în brațe, ca să-l liniștească.

* * *


Citește povestiri pe scurt de lecturi pentru orice vârstă !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !