17 aprilie 2019

PETER PAN SI WENDY. Povestire pe scurt (9)

ROMAN DE JAMES MATTHEW BARRIE

Urmare la Peter Pan și Wendy (8)

Capitolul IX. VASUL PIRAȚILOR


În golful Kidd era ancorat bricul piraților, ”Flamura neagră”. În întunericul nopții se auzea numai țăcănitul mașinii de cusut, la care lucra Pârjol. Câțiva pirați jucau barbut, alții doar stăteau rezemați de parapet. Cei care îi căraseră pe băieți dormeau obosiți.

Hook umbla de colo-colo pe punte, bucuros că scăpase de Peter Pan și îi prinsese pe ceilalți băieți. Ceru să fie aduși băieții și le spuse că șase dintre ei vor păși pe scândură, adică vor fi executați. Doi, însă, ar putea să scape, dacă ar deveni pirați. Îi întrebă, pe rând, pe fiecare, dar niciunul nu voi să devină pirat. Furios, ceru să fie adusă pe punte și Wendy.
Căpitanul piraților îi spuse fetei că urmează ca băieții să pășească pe scândura morții. Era vorba de o scândură ce avea capătul liber deasupra mării. Cei condamnați pășeau pe ea până la capăt apoi cădeau în mare înecându-se. Hook îi ceru apoi lui Wendy să le spună băieților ultimele ei cuvinte.
Wendy le spuse răspicat băieților să moară ca niște adevărați gentlemani britanici, ceea ce trezi chiar și respectul piraților. Pârjol o legă de catarg și îi șopti că, dacă vrea să fie mămica lui, o să-i cruțe viața. Fata nici nu se uită la el.
Hook se îndreptă spre Wendy, dar înțepeni pe loc auzind tic-tacul din pântecele crocodilului. Toți îl auziră și își îndreptară privirile spre căpitanul piraților. Căpitanul Hook se prăvăli pe punte, apoi se târî să se ascundă de fiara care îl urmărea.
Băieții se repeziră la balustrada punții, să vadă crocodilul. Când colo, dădură cu ochii de Peter Pan, care clămpănea din gură și făcea întocmai ca un ceasornic. Când plecase în căutarea lui Wendy, pe lângă Peter trecuse crocodilul. Băiatul fusese mirat că nu mai aude ceasornicul, apoi înțelese că a stat. El imită zgomotul ceasornicului pentru a îndepărta fiarele ce ar fi putut să-i iasă în cale. Culmea este că crocodilul îl auzise și se luase după el.
Ajuns lângă corabia piraților, Peter își dădu seama că zgomotul pe care îl face atrage atenția și tăcu. Se urcă la bord și îl lichidă prin surprindere pe timonier. Pătrunse pe furiș în cabină și auzi cum pirații, nemaiauzind ceasornicul, prind curaj.
Pirații ieșiră pe punte și căpitanul Hook porunci să pună scândura în funcțiune. Mai înainte, însă, voi să-i bată cu biciul numit ”pisica cu nouă cozi”. Trimise un pirat după el în cabină și în scurt timp se auzi un urlet groaznic, urmat de o chiuitură. Băieții înțeleseră că Peter Pan lichidase al doilea pirat.

* * *


Citește povestiri pe scurt de lecturi pentru orice vârstă !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !