4 octombrie 2018

CITATE FAVORITE (26) Victor Hugo. ”Mizerabilii” Despre bătrânețe


”Când un copil e în mizerie, mama se zbate pentru el; când un tânăr e în mizerie, o fată suferă pentru el; numai mizeria unui bătrân nu interesează pe nimeni.”

”Ceea ce se numește cu prea multă asprime, în anumite împrejurări, nerecunoștința copiilor, nu este totdeauna un lucru atât de vinovat pe cât se crede. Natura, după cum am spus altundeva, ”privește înainte”. Natura împarte ființele vii astfel: cei ce vin și cei ce pleacă. Cei ce pleacă privesc spre întuneric; cei ce vin, spre lumină. De aici îndepărtarea aceea care pentru bătrâni este fatală, iar pentru tineri involuntară. Această îndepărtare, mai întâi neobservată, crește din ce în ce, ca orice depărtare a crengilor. Ramurile, fără să se rupă de trunchi, se depărtează de el. Nu e vina lor. Tinerețea merge unde este bucurie, sub lumini puternice, către iubiri. Bătrânețea merge către sfârșit. Nu se pierd din vedere, dar nu mai sunt alături. Oamenii tineri simt răcirea vieții; bătrânii răceala mormântului.”


În fiecare zi de luni vom păși în noua săptămână cu mintea limpezită și cu sufletul pregătit pentru tot ceea ce vom întâmpina. Nu numai atât, dar ne vom cunoaște mai bine și ne vom împărtăși ceea ce gândim, căci știut este că omul alege din lecturi gândurile care se potrivesc cu ale sale.
Înscrie-ți în tabel numele și linkul postării. Scrie un comentariu cât de mic la postarea mea și vizitează-i și pe ceilalți înscriși, cu comentariul de rigoare. De altfel, serialul are sloganul ”Click&Comment Monday” ! Distribuie pe rețele articolele care îți plac!
Serialul ”Citate favorite” a apărut în urma colaborării cu Ella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !