4 octombrie 2018

CITATE FAVORITE (27) Jerome K.Jerome. Despre câini și pisici (1)

”Îmi plac câinii și pisicile. Ce simpatici sunt! Nu-ți caută ceartă și nu te contrazic.
Niciodată nu vorbesc despre ei, ci doar te ascultă (în timp ce tu vorbești despre tine) și se străduiesc din răsputeri să-ți arate că îi interesează conversația. Niciodată nu fac observații prostești.

Niciodată nu-i aruncă peste masă domnișoarei Brown că au știut dintotdeauna că-i face ochi dulci domnului Jones (care tocmai s-a însurat cu domnișora Robinson). Niciodată nu îl confundă pe vărul soției tale cu tine și nu-și închipuie că tu ești socrul. Și niciodată nu îl întreabă pe tânărul autor (care are în sertar paisprezece tragedii, șaisprezece comedii, șapte farse și câteva parodii) de ce nu se apucă de scris teatru.
Niciodată nu spun lucruri neplăcute. Niciodată nu vorbesc despre defectele noastre ”numai și numai spre binele nostru”. În momentele nepotrivite nu ne amintesc de prostiile și greșelile noastre de demult. Niciodată nu ne informează, precum fac uneori iubitele noastre, că nu mai suntem atât de drăguți ca altădată. Pentru ei, suntem totdeauna aceiași.” (va urma)


În fiecare zi de luni vom păși în noua săptămână cu mintea limpezită și cu sufletul pregătit pentru tot ceea ce vom întâmpina. Nu numai atât, dar ne vom cunoaște mai bine și ne vom împărtăși ceea ce gândim, căci știut este că omul alege din lecturi gândurile care se potrivesc cu ale sale.
Înscrie-ți în tabel numele și linkul postării. Scrie un comentariu cât de mic la postarea mea și vizitează-i și pe ceilalți înscriși, cu comentariul de rigoare. De altfel, serialul are sloganul ”Click&Comment Monday” ! Distribuie pe rețele articolele care îți plac!
Serialul ”Citate favorite” a apărut în urma colaborării cu Ella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !