4 octombrie 2018

CITATE FAVORITE (22) Victor Hugo. ”Mizerabilii” Despre visare

citate-22
”O fărâmă de visare e bună, ca un narcotic în doză mică.
Potolește înfrigurarea inteligenței care se frământă și dă naștere unui abur blajin și proaspăt, care îndulcește contururile prea aspre ale gândirii pure,
umple golurile și netezește ascuțișurile ideilor. Dar prea multă visare te cufundă și te îneacă. Vai de gânditorul care se lasă să cadă pe de-a-ntregul din cugetare în visare. Își închipuie că se va ridica lesne și-și spune că e cam același lucru. Greșeală!
Gândirea e munca inteligenței, visarea e voluptatea ei. A înlocui gândirea cu visarea înseamnă a confunda hrana cu otrava.
Omul în stare de visare e risipitor și moale. Mintea lenevită nu mai poate ține frâiele vieții. Izvoarele seacă și nevoile se revarsă.
E un povârniș fără cruțare, pe care alunecă cei mai cinstiți și cei mai tari, ca și cei mai slabi sau mai vicioși.
El duce la una din două: la sinucidere sau la crimă. Ieșind mereu din casă ca să te duci să visezi, vine ziua în care te duci să te arunci în apă.”


În fiecare zi de luni vom păși în noua săptămână cu mintea limpezită și cu sufletul pregătit pentru tot ceea ce vom întâmpina. Nu numai atât, dar ne vom cunoaște mai bine și ne vom împărtăși ceea ce gândim, căci știut este că omul alege din lecturi gândurile care se potrivesc cu ale sale.
Înscrie-ți în tabel numele și linkul postării. Scrie un comentariu cât de mic la postarea mea și vizitează-i și pe ceilalți înscriși, cu comentariul de rigoare. De altfel, serialul are sloganul ”Click&Comment Monday” ! Distribuie pe rețele articolele care îți plac!
Serialul ”Citate favorite” a apărut în urma colaborării cu Ella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !