4 octombrie 2018

CITATE FAVORITE (17) Jerome K.Jerome, ”Gândurile trândave ale unui pierde-vară”. Sfaturi pentru soți; sfaturi pentru soții

barbatul-ideal
Sfaturi pentru soți:
”Când vrei să te-nsori, e mult mai important să te pricepi la niște lucruri mărunte și folositoare, decât să dai dovadă de cine știe ce aptitudini nemaipomenite.
În căsnicie mintea scade sub valoarea ei adevărată. Nimeni n-are nevoie de ea și nici n-o apreciază măcar. Nevestele noastre ne cântăresc după niște criterii de-ale lor în care strălucirea intelectuală nu face doi bani.
Doamna și iubita dumitale, stimate cititor, rămâne rece la deșteptăciunea și talentul de care dai dovada. Dă-i un bărbat care să poată face ca lumea cumpărături fără să încerce să-și folosească în acest scop judecata sau cine știe ce tâmpenie asemănătoare. Dă-i un bărbat în care poate avea încredere c-o să țină copilul cum trebuie și care nu face pe nesuferitul când îi dai mâncarea rece. Ăsta este genul de bărbat care place oricărei femei cu cap, nu vreunul din pisălogii care se-nvârt în cercuri științifice și literare, întorc casa cu susu-n jos și îi dau pe toți afară cu neghiobiile lor.”

Sfaturi pentru soții (chiar și pentru cele care nu mai au copii mici):
”În dorința ta de-a fi o mamă bună, nu uita să fii o soție bună. Nu-ți petrece toate serile în camera copilului și nu-ți limita conversația la tuse măgărească și pojar. Draga mea, copilul nu moare dintr-un strănut și casa nu arde până-n temelii dacă ieși și tu să faci câțiva pași în jurul casei. Te agiți cam prea mult pe socoteala puișorului tău. Gândește-te un pic și la băiatul tău cel mare. Dansează puțin și în jurul lui, alintă-l și pe el, râde-i și lui din când în când. Casa unde nu mai e loc pentru el, nevasta prea ocupată să se mai gândească și la el, își pierd puterea de atracție asupra nechibzuitului de bărbat. Se obișnuiește să se simtă bine în altă parte și să-și caute societate printre alți oameni.”


În fiecare zi de luni vom păși în noua săptămână cu mintea limpezită și cu sufletul pregătit pentru tot ceea ce vom întâmpina. Nu numai atât, dar ne vom cunoaște mai bine și ne vom împărtăși ceea ce gândim, căci știut este că omul alege din lecturi gândurile care se potrivesc cu ale sale.
Înscrie-ți în tabel numele și linkul postării. Scrie un comentariu cât de mic la postarea mea și vizitează-i și pe ceilalți înscriși, cu comentariul de rigoare. De altfel, serialul are sloganul ”Click&Comment Monday” ! Distribuie pe rețele articolele care îți plac!
Serialul ”Citate favorite” a apărut în urma colaborării cu Ella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !