4 octombrie 2018

CITATE FAVORITE (16) Victor Hugo, ”Mizerabilii”. Despre relațiile dintre oameni

ahile-bandajeaza-mana-lui-patrocle

Victor Hugo, Mizerabilii”, despre relațiile dintre oameni:
”Un fenomen se observă foarte des. Un sceptic care se alipește unui credincios e un lucru firesc, ca legea culorilor complementare.
Ne atrage tocmai ceea ce ne lipsește. Nimeni nu iubește mai mult lumina decât orbul.
O pitică se prăpădește după falnicul tambur-major. Broscoiul e mereu cu ochii la cer. De ce? Ca să vadă pasărea zburând.”

”Sunt oameni născuți parcă pentru a fi cealaltă parte a medaliei. Aceștia sunt Pollux, Patrocle, Nisus, Ephestion (eroi antici, cei mai buni prieteni ai mult mai vestiților: Castor, Ahile, Euryalus, respectiv Alexandru cel Mare). Ei nu trăiesc decât sprijinindu-se pe altul. Numele lor e partea a doua și nu se scrie decât cu conjuncția ”și” dinainte, viața lor nu e a lor. E cealaltă față a unui destin care e al altuia.”

Sursa foto

În fiecare zi de luni vom păși în noua săptămână cu mintea limpezită și cu sufletul pregătit pentru tot ceea ce vom întâmpina. Nu numai atât, dar ne vom cunoaște mai bine și ne vom împărtăși ceea ce gândim, căci știut este că omul alege din lecturi gândurile care se potrivesc cu ale sale.
Înscrie-ți în tabel numele și linkul postării. Scrie un comentariu cât de mic la postarea mea și vizitează-i și pe ceilalți înscriși, cu comentariul de rigoare. De altfel, serialul are sloganul ”Click&Comment Monday” ! Distribuie pe rețele articolele care îți plac!
Serialul ”Citate favorite” a apărut în urma colaborării cu Ella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !