4 octombrie 2018

CITATE FAVORITE (13) Jerome K. Jerome. Despre viață


Jerome K.Jerome,”Gândurile trândave ale unui pierde-vară” (1933)
Despre viață:
”Gânduri ciudate, pe care nu le înțelegem, ni se zbat în suflet, voci necunoscute ne cheamă să ne unim eforturile, să creăm o operă măreață.

Deocamdată nu le înțelegem sensul, iar ecourile tainice din noi, care ar putea răspunde, sunt nearticulate și mute în zvârcolirea lor.
Ca niște copii, întindem mâinile spre lumină să prindem nici noi nu știm ce. Gândurile noastre sunt lungi, lungi de tot, dar foarte vagi. Sunt nesfârșite pentru mintea noastră. 
Așa și trebuie să fie. Toate gândurile care răzbat dincolo de această lume îngustă nu pot fi decât neclare și informe. Gândurile pe care le putem înțelege cu adevărat sunt foarte mici: doi și cu doi fac patru, când ți-e foame e minunat să mănânci, cinstea este cea mai bună politică. Toate gândurile mărețe sunt nedefinite și vaste pentru bietul nostru creier infantil. Cu greu deslușim ceva prin perdeaua de negură care cade peste insula noastră limitată de timp. Auzim numai vuietul unei mări îndepărtate.”

”Sorții îi place să râdă de oameni, să facă un paradox din viață. Unuia i-a cântat melodii fermecătoare având mai întâi grijă să-i ia auzul de tot. Celuilalt i-a cântat câteva note nenorocite cu un fluier de tinichea spart, dar el și-a închipuit că e muzică și a dansat.”

În fiecare zi de luni vom păși în noua săptămână cu mintea limpezită și cu sufletul pregătit pentru tot ceea ce vom întâmpina. Nu numai atât, dar ne vom cunoaște mai bine și ne vom împărtăși ceea ce gândim, căci știut este că omul alege din lecturi gândurile care se potrivesc cu ale sale.
Înscrie-ți în tabel numele și linkul postării. Scrie un comentariu cât de mic la postarea mea și vizitează-i și pe ceilalți înscriși, cu comentariul de rigoare. De altfel, serialul are sloganul ”Click&Comment Monday” ! Distribuie pe rețele articolele care îți plac!
Serialul ”Citate favorite” a apărut în urma colaborării cu Ella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !