9 august 2018

AVENTURILE LUI HABARNAM ȘI ALE PRIETENILOR SĂI (21)

roman de NIKOLAI NOSOV

Capitolul XXI Întoarcerea lui Șurubel și a lui Piuliță

Urmare la Aventurile lui Habarnam (20)

Diamantina coborî pe scară ținând portretul cu grijă. Fetițele apreciară frumusețea chipului, chiar dacă nu semăna deloc cu originalul.


În acest timp intrară în mare grabă Rândunica și Pisicuța. Ele spuseră că fuseseră la spital să îi ia în gazdă pe băiețașii care trebuiau să fie externați în ziua aceea. Aceștia însă plecaseră cu puțin timp înainte. Atunci, doctorița Stropdemiere, la rugămințile celor două fetițe, le dăduse drumul lui Dacă și lui Grăbilă. Nici nu ieșiseră bine pe stradă și cei doi o luaseră la fugă, se cățăraseră într-un măr și acolo rămăseseră.
Fetițele se duseră repede la mărul cu pricina. Cei doi se chinuiau să rupă codița unui măr, dar mărul era mare cât ei și codița era groasă. Primind un ferăstrău de la Albăstrica, băiețașii reușiră să taie codița și mărul căzu sub pom.
Bucuroase, fetițele rostogoliră mărul în pivnița unei case și reveniră să ia altul. Libelula luă și ea un ferăstrău și se urcă în pom. În curând, băiețașii și fetițele munceau cot la cot la recoltarea merelor.
Veniră și fetițele din casa unde era garajul și răspândiră vestea că Șurubel și Piuliță plecaseră după scule în Orașul Zmeielor și nu se mai întorseseră. Rândunica comentă imediat că așa vor face toți băiețașii, vor dispărea în Orașul Zmeielor. Se discută până seara acestă problemă și încă s-ar mai fi discutat dacă nu ar fi apărut chiar Șurubel și Piuliță, în mașina condusă de Covrig. Fetițele se cam supărară văzând la ele un băiețel din Orașul Zmeielor. Stând de vorbă cu Covrig, fetițele se lămuriră că băiețeii nu voiseră să le supere și să le izgonească atunci când ele fuseseră în orașul lor.
Văzând că Șurubel și Piuliță se apucaseră deja să repare mașina, Covrig se duse să îi ajute și el. Au lucrat până noaptea târziu, dar mașina tot n-a mers.

* * *

Urmează Aventurile lui Habarnam (22)

Citește povestiri pe scurt de lecturi pentru orice vârstă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !