9 august 2018

AVENTURILE LUI HABARNAM ȘI ALE PRIETENILOR SĂI (22)

roman de NIKOLAI NOSOV

Capitolul XXII Minunile mecanizării

Urmare la Aventurile lui Habarnam (21)

A doua zi, Albăstrica se duse la spital și îi spuse doctoriței că băiețașii le ajutaseră pe fetițe la culesul fructelor. O rugă să le mai dea drumul și altora, în afară de Cică și Pierdetot, care erau programați pentru ziua aceea. Stropdemiere spuse că ar putea să-l externeze pe Tăcutul, apoi îi adăugă și pe Gogoașă și pe Sirop, care erau cuminți, deși unul mânca prea multe dulciuri, iar celălalt bea prea mult sirop.


Doctorița se opuse categoric la externarea lui Bombănilă și a lui Pilulă. Voia să-i pedepsească și să-i țină acolo până când era termenul de internare. Bombănilă era din cale afară de pisălog și veșnic nemulțumit. Doctorul Pilulă o jignise, spunându-i că ea nu vindecă pe bolnavi ci îi îmbolnăvește pe cei sănătoși. Deci mai rămaseră în spital Glonț, care era cu adevărat bolnav, Bombănilă și Pilulă.
În acest timp, Șurubel și Piuliță și noul lor prieten, Covrig, reparară automobilul. Porniră într-o cursă de probă, stârnind praful. Ajunseră în dreptul grădinii în care fetițele și băieții culegeau merele. Aici toți lucrau, în afară de Habarnam care îi dirija făcând multă gălăgie și treabă deloc.
Sirop și Gogoașă munceau și ei, dar aleseseră să rostogolească o pară bine coaptă. Para își schimba mereu direcția și se cam terciuise, iar ei se mânjiseră și se lingeau tot timpul pe mâini.
La propunerea lui Șurubel, începură să coboare merele cu o frânghie, direct în mașină. După primul transport, luară și mașina lui Covrig, așa că acum cărau cu o mașină merele și cu cealaltă perele. Habarnam se umfla în pene față de fetițe, de parcă ar fi fost ideea lui.

* * *

Urmează Aventurile lui Habarnam (23)

Citește povestiri pe scurt de lecturi pentru orice vârstă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !