roman de HORTENSIA PAPADAT-BENGESCU
XVII
Într-o zi, Rim îi ceru Linei să se ocupe de Sia, care era grav bolnavă. Avea nevoie de un medic ginecolog şi de o mamă, ceea ce Lina şi era. Femeia refuză, socotind că nu se cade. Fu solicitat un alt medic, profesor reputat. Fata însă, care suportase o intervenţie a unei moaşe nepricepute, un avort, făcu o infecţie gravă şi muri. Gemenii şi profesorul rămaseră cu întrebarea care dintre ei fusese vinovatul...
Înmormântarea avea să fie chiar înainte de mult aşteptatul concert din muzică de Bach. Repetiţiile decurseseră bine, apropiindu-i pe nesimţite, din ce în ce mai mult, pe Elena Drăgănescu-Hallipa şi pe Victor Marcian.
XVIII
La înmormântare nimeni nu ştia prea bine care erau raporturile celor prezenţi cu moarta. Lina se ocupă ca toate să fie cum se cuvine. Moartea îi adună pe toţi la biserica unde fusese depus trupul Siei. Asistară la slujbă şi Rim cu gemenii, şi toţi prietenii şi rudele lor, aşa că fură prezenţi şi Elena Drăgănescu cu soţul, dar şi Marcian şi participanţii la concert. Veniră Nory şi Mini, moşica Mari cu colegele Siei de la şcoala de infirmiere, Ada Maxenţiu, secondată de un galant şi bătrân aristocrat, vechi admirator al ei. De după un stâlp, asistă şi Lică, ras, tuns, cu haine negre perfect potrivite cu ocazia, admirat de ochii multor femei, chiar şi de Nory şi Mini, până când îl recunoscură.
Personalul de serviciu al Adei înţelesese cum stau lucrurile, aşa că locul lui Lică era gata pregătit atunci când sosi vestea morţii lui Maxenţiu, la sanatoriul din Elveţia. Până şi bătrânul admirator al Adei îi făcu un loc în politică, solicitându-l să candideze pentru un loc de deputat, din partea partidului său.
Lina şi Rim plecară de la înmormântare amândoi într-o trăsură, ca doi ocnaşi care se îndreaptă spre celulă. Tot împreună plecară şi Elena Drăgănescu şi Marcian, dar sentimentele care-i însufleţeau erau cu totul altele. Mişcările automobilului le prilejui întâile atingeri fizice, pe care le savurară în tăcere. Mângâind genunchiul Elenei, Marcian se simţi un învingător şi aşa avea să conducă şi a doua zi faimosul concert din muzică de Bach.
Sfârșitul povestirii pe scurt a romanului ”Concert din muzică de Bach”
Citește povestiri pe scurt de lecturi pentru orice vârstă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !