20 iulie 2018

CONCERT DIN MUZICĂ DE BACH. Povestiri pe scurt (8)

roman de HORTENSIA PAPADAT-BENGESCU

XV

Baba spusese Linei ce ştia şi declanşase întâi indignarea, apoi mânia femeii.  Deveni arţăgoasă, fără a cuteza încă să spună din ce pricină, de teamă să nu afle Rim secretul naşterii fetei. La căsătorie, ea îi spusese că el nu fusese primul bărbat cu care se iubise, dar atât. 
Într-o zi, însă, Lina nu mai îndură. O chemă pe Sia şi îi spuse că îi este mamă. Avu o mare surpriză. Lia ştia demult, de la Lică, acest secret şi i-o spuse în mod grosolan.
Furioasă, Lina sări să o bată pe Sia şi atunci interveni Rim. Până la urmă îi spuse secretul şi lui Rim. Deşi habar nu avusese, Rim îşi păstră calmul şi o minţi că ştiuse.
Turbată, Linei nu-i veni să creadă că amândoi ştiuseră, dar trecuseră peste asta  şi comiseseră ceea ce femeia considera un incest. Începu să fie obsedată de două gânduri: să o gonească pe Sia din casă şi să intenteze proces de divorţ lui Rim.

XVI

La Elena Drăgănescu veneau două feluri de veşti din Elveţia. De la Maxenţiu veneau cărţi poştale cu aiurări poetice şi mistice, din care reieşea că el se crede pe cale de vindecare. De la doctorii lui,  Ada aducea buletine profesionale din care reieşea că de abia îl mai ţineau în viaţă.
Veştile cele mai teribile le adusese Nory. Lina adusese o trăsură la poarta casei şi  îi spusese Siei că a trimis-o Lică să o ia. După ce fata ieşise, cu greu, pe poartă, îi aruncase legătura cu lucruri peste gard,  să plece de unde venise.
Sia se dusese la Lică, dar află că acesta este în străinătate  cu "doamna prinţesă",  şi revine peste o săptămână. Singurul loc unde ştiu fata să se ducă, fu la facultate. Rim nu era acolo, dar erau gemenii Hallipa, care o luară să locuiască cu ei, într-o cameră în care stăteau amândoi. După asta, Lina începu să umble pe la avocaţi, căci hotărâse să dea divorţ de Rim.

* * *


Citește povestiri pe scurt de lecturi pentru orice vârstă !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !