20 iulie 2018

CONCERT DIN MUZICĂ DE BACH. Povestiri pe scurt (6)

roman de HORTENSIA PAPADAT-BENGESCU

XI

Nory le povesti prietenelor Elena şi Mini că se dusese în vizită la gemeni în laboratorul de la facultate. Aflase că profesorul o adusese şi pe Sia acolo, să îi ajute la treabă pe gemeni. Mai aflase şi că Lina era bolnavă la pat. Socotiră că nu e în regulă, căci Lina nu se aşeza cu uşurinţă să zacă în pat.

Tânăra  spuse şi secretul Linei, că o făcuse pe Sia cu Lică. Mini se întreba dacă nu cumva Rim ştie acest secret. Dacă l-ar fi ştiut, ar fi fost un monstru imoral să încerce o manevră de seducție chiar cu fata nevestei lui.
Elena o vizită pe Lina, care îşi luxase piciorul stâng. Sub pretextul că e răcită, Sia se suise şi ea repede în pat, ca să nu fie nevoită să o îngrijească pe Lina. O îngrijeau un medic de la spital şi baba bucătăreasă. Baba îşi arătă în faţa Elenei revolta faţă de Rim şi de Sia, dar nu spuse de ce e aşa revoltată.
Sia fusese cât pe aci să cadă în braţele lui Rim. Tocmai atunci primise o scrisoare de la Lică, din care ea înţelese că el va veni şi o va lua de acolo. Atunci  îl îndepărtă pe profesor şi se puse pe aşteptat. Nu bănuia că Lică nici nu se gândea să o ia cu el, mai ales că, odată, Ada îl văzuse cu ea şi o dispreţuise, fără să ştie că e fata lui.

XII

Ada reuşise să se facă invitată la joile muzicale ale Elenei, trimiţându-i un mesaj prin care o anunţa că îl convinsese pe Victor Marcian să participe la proiectatul concert din muzica de Bach.
Muzicianul participă la câteva repetiţii, la care se înţelese foarte bine cu Elena. Ea renunţase la aerul dominator, fiind timidă faţă de un asemenea oaspete şi câştig pentru concert. El, un timid faţă de femei, putuse fi dominator în exerciţiul muzicii şi se simţise la largul lui în faţa femeii sfioase care părea a fi Elena. Îl cunoscu şi pe Drăgănescu, un timid şi acesta, sub înfăţişarea omului de afaceri puternic şi de succes.  Se înţeleseseră bine de la început.
Fusese şi Ada pe acolo, la vreo două săptămâni după prima vizită a lui Marcian. Discretă, se referise numai la repetiţii şi dăduse câteva idei utile.
Totul se întâmpla pentru ca Lică să poată apărea în societate ca unchiul doamnei Elena Hallipa-Drăgănescu, dar despre asta ştia numai Ada.

* * *


Citește povestiri pe scurt de lecturi pentru orice vârstă !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !