25 noiembrie 2019

CITATE FAVORITE (137) Despre Nemulțumire


Când suntem invitați la masă, primim ce este; dacă vreunul ar pretinde să-i pună dinainte pește sau plăcinte, ar părea un om curios. Dar pe lumea aceasta noi cerem de la zei ceea ce nu ne dau, deși sunt atâtea lucruri pe care ni le-au dat. Epictet
Dacă celui nemulțumit îi reușesc nouă proiecte din zece, el nu se bucură de acestea, ci se supără din pricina singurului proiect care nu i-a izbutit. Cel mulțumit, în cazul contrar, știe să se mângâie cu singurul proiect reușit și să se bucure de el. Schopenhauer
Noi, deși sortiți să avem un corp atât de trecător, ne propunem lucruri eterne, și până unde-i în stare să se extindă viața omenească, până acolo mergem cu speranța, nemulțumiți cu oricâți bani, cu oricâtă putere. Seneca
Totdeauna într-un stat aceia care nu posedă nimic îi invidiază pe cei de sus și îi ridică în slăvi pe cei de jos; urăsc instituțiile vechi și doresc altele noi; din ură față de situația lor, ei năzuiesc să schimbe totul. Sallustius
Există un soi de oameni, din cale afară de ușuratici, cărora nu le place ceea ce-i în țară la ei și privesc la cele depărtate, urmărind lucruri deșarte cu speranțe nerealizabile. Pindar
Mulți au fost duși la pierzare fiind nemulțumiți cu foloase târzii, dar sigure, și voind numaidecât succese premature, chiar cu riscul pieirii. Tacitus

În fiecare zi de luni vom păși în noua săptămână cu mintea limpezită și cu sufletul pregătit pentru tot ceea ce vom întâmpina. Nu numai atât, dar ne vom cunoaște mai bine și ne vom împărtăși ceea ce gândim, căci știut este că omul alege din cărți gândurile care se potrivesc cu ale sale. 
Înscrie în tabel numele tău și linkul postării tale. Scrie un comentariu cât de mic la postarea mea și vizitează-i și pe ceilalți înscriși, cu comentariul de rigoare. De altfel, serialul are sloganul ”Click&Comment Monday” ! Distribuie pe rețele articolele care îți plac! 
Serialul ”Citate favorite” a apărut în urma colaborării cu Ella

10 comentarii:

  1. Pai da... nemultumitului sa i se ia darul zic (ca sa fiu in ton cu tema si cu proverbele :P). Dar cam asa este... uneori si eu sunt nemultumita ca nu reusesc sa fac tot ce imi propun... dar ma trag un pic de urechi (doar asa la figurat ca na, urechile tot cresc si nu vreau sa le lungesc prea mult, haha) si caut rapid motive de multumire. Iar cand nu prea reausesc, incerc sa ma impac - ca acum, cand am zis ca e cazul totusi sa fac macar 1-2 dintre articolele ce asteptau in draft).
    Cred ca din toate citatele alese avem ceva de invatat (cu siguranta). Dar penultmul.. oh penulimul. E .. ce mai, descrie perfect situatia de fapt si de drept. Ca la noi: "vreau o tara ca''n afara" zise el, in timp ce scuipa coji de seminte si nu numai pe trotuar :))). Eu vreau o tara ca aici, dar civilizata... i-as raspunde. Si i-as dori sa se duca " afara" si sa faca asa... si sa primeasca ce merita: amenzi fara numar fara numar fara numar..... :))

    Pup cu drag - si... multumesc si pentru peisajul nou de pe blog - zapada alba si frumoasa <3.

    ps: am reusit sa trec sa las un gand, mi-s tare multumita ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur și eu că ai venit, mă bucur și că îți place noul fundal - de sezon ☺
      Cât despre nemulțumiți... Cei mai nemulțumiți sunt aceia care nu fac nimic.

      Săptămână excelentă, dragă Rux! ♥

      Ștergere
  2. Ce adevaruri in aceste citate! Si cand au fost spuse! Si acum sunt parca la fel de 'proaspete'! Daca incepem sa inventariem motivele pentru care merita sa fim recunoscatori si multumiti cred ca ne-ar fi muuult mai bine! Din pacate, asa cum spunea si Sallustius, tot schimband si urand se ajunge la un dezastru!
    Multumesc pentru colectie, draga Zina! O saptamana plina de multumiri! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, ce bine ai spus! Dacă oamenii ar fi conștienți că au pentru ce să fie mulțumiți, ar exista mult mai multă înțelegere între ei și ar face lucrurile cu mult mai multă înțelepciune.

      Cu drag, Suzana! Săptămână cât mai frumoasă îți doresc! ♥

      Ștergere
  3. nemultumitii permanent, otravesc lumea cu nazurile lor. Un pic de ne. ultumire din cand in cand poate fi interpretata ca ambitie 😉 In orice caz, pozitivitatra si optimismul trebuie sa ne insoteasca fiecare zi.
    o saptamana minunata, Zina draga.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa e, nemulțumirea care aduce progresul, dorința de a fi mai bun, de a face mai bine ceea ce faci, este constructivă. Veșnica nemulțumire față de tot și de toate e nocivă și contraproductivă și pentru nemulțumit și pentru cei din jurul lui.

      Săptămână excelentă și ție, dragă Carmen!

      Ștergere
  4. Cred ca nemultumirea nu vine muncind bine,cu folos pentru sine si pentru altii,dorind sa reusesti in ceea ce faci;Mi-au placut toate zicerile,in special Sallustius:"Totdeauna intr-un stat aceia care nu poseda nimic(de lene,zic eu!)ii invi
    diaza pe cei de sus si ii ridica in slavi pe cei de jos...",si:"Multi au fost dusi la pierzanie,fiind nemultumiti de foloase tarzii,si vrand numaidecat succese premature."
    Draga Zina,mi-ar placea mai mult decorul din postare,decat "lesinatura" de afara !


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur foarte mult că aceste citate au avut ecou. ☺
      Decorul... n-am mai avut demult zăpadă deasă, albă și curată. Poluarea, de!

      Ștergere
  5. Fain decor de iarna ati pus. :) Brrrr mi-e frig.
    Altfel, citatele sunt de ''aprins lumina'', de a ne lumina. Cum bine ati punctat raspuzandu-i lui Carmen, pana la un punct, nemultumirea, confruntarea de idei duce la progres, dar prea multa nemultumire e ''otrava'' si pentru sine si in jur.
    Multumim pentru tot. O saptamana buna! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag, Ina! Mă bucur mult că apreciezi și citatele și decorul. Citatele, însă, ca să lumineze pe cât mai mulți, au nevoie să fie răspândite, așa cum lumina este răspândită de cristalul candelabrelor.
      Decorul... Nu a venit încă iarna, dar prima zi cu zăpadă m-a inspirat să fac schimbarea. În fond, frunzele galben-ruginii au cam căzut de peste tot.
      Săptămână bună și ție, draga mea!

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !