28 octombrie 2019

CITATE FAVORITE (133) Despre Mulțumire




Cea mai mare bogăție este să fii mulțumit cu ce ai. Cicero
După cum prostia, chiar dacă obține ceea ce dorește, nu socotește niciodată că a dobândit de ajuns, tot așa înțelepciunea este totdeauna mulțumită cu ceea ce are și nu e niciodată dezgustată de sine. Cicero

Cel mai bine pentru om este să-și petreacă viața cât mai mulțumit și cât mai puțin supărat. Însă aceasta se va realiza atunci când nu va găsi plăcere în cele trecătoare. Democrit
Trebuie să lăsăm unele lucruri și să ne mulțuim cu altele, comparându-ne viața cu a acelora cărora le merge mai rău. Gândindu-ne la ceea ce suferă, să ne fericim că ne merge atât de bine în comparație cu ei. Deci, dacă te vei ține de acest principiu, vei trăi mai mulțumit și vei alunga din viața ta nu puține stafii: invidia, ambiția și răutatea. Democrit
Puțin trebuie pentru a-l face fericit pe înțelept; nimic nu îl poate mulțumi pe un nebun: de aceea aproape toți oamenii sunt nefericiți. La Rochefoucauld
Din înțelepciunea indiană:
* Dorința nu are sfârșit; în schimb, mulțumirea este cea mai mare fericire. De aceea înțelepții consideră mulțumirea ca o mare comoară.
* Cel mai fericit este acela al cărui suflet e mulțumit. Cine are piciorul încălțat, pentru acela întreg pământul este acoperit cu piele.
* Mulțumirea este rădăcina fericirii.
* Fericirea celor cu suflet calm, care au gustat din ambrozia mulțumirii, de unde s-o aibă cei lacomi de avere care aleargă necontenit de colo până colo ? 
Sursa foto
În fiecare zi de luni vom păși în noua săptămână cu mintea limpezită și cu sufletul pregătit pentru tot ceea ce vom întâmpina. Nu numai atât, dar ne vom cunoaște mai bine și ne vom împărtăși ceea ce gândim, căci știut este că omul alege din cărți gândurile care se potrivesc cu ale sale. 
Înscrie în tabel numele tău și linkul postării tale. Scrie un comentariu cât de mic la postarea mea și vizitează-i și pe ceilalți înscriși, cu comentariul de rigoare. De altfel, serialul are sloganul ”Click&Comment Monday” ! Distribuie pe rețele articolele care îți plac! 
Serialul ”Citate favorite” a apărut în urma colaborării cu Ella

6 comentarii:

  1. Ne trebuie atat de putin sa fim fericiti! :) Asa se zice, si cred ca e adevarat. Pentru a fi multumiti ar trebui sa avem nevoie de si mai putin. :) (nu vreau sa pun semnul egal intre fericire si multumire)
    Al doilea citat din Democrit ma duce cu gandul la unii oameni care, efectiv, se enerveaza daca le spunem asa ceva. :)
    Saptamana frumoasa iti doresc sa ai, Zina draga! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că aici are un cuvânt greu de spus educația în familie. Greu de mulțumit un adult care, în copilărie, a avut tot ce a vrut și mai mult decât atât.

      Săptămână frumoasă și ție, dragă Diana!

      Ștergere
  2. Ce colectie frumoasa!!! Eu sunt foarte fericita ca m-am trezit azi... si nu oricum, cu un ghemotoc care dormea cumintel pe pernuta lui. Si care tocmai mi-a dat un pupic pe genunchi... :).
    Da...e minunat s afii fericit si multumim cu ceea ce ai <3

    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ești o mică înțeleaptă, dragă Rux!

      Săptămână excelentă!

      Ștergere
  3. Frumoasă temă! Într-o lume dominată de consumism, de acest stil de viață extrem de risipitor, mulțumirea este ceva greu de găsit la semenii noștri. Oamenii vor tot mai mult(e) și niciodată nu sunt mulțumiți cu ceea ce au. C
    Cât de profunde sunt îndemnurile și învățăturile marilor înțelepți de odinioară, oameni care au marcat gândirea atâtor generații.
    Mulțumiri, doamna Zina! Zile frumoase! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îndemnuri bune de odinioară. Azi suntem îndemnați din toate părțile în direcția opusă...

      Numai bine, Alex!

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !