4 octombrie 2018

CITATE FAVORITE (29) Jerome K.Jerome. Despre câini și pisici (2)

”Ei (câinii și pisicile) sunt mereu fericiți când ne văd.Poate că vrei să stai liniștit și să meditezi. Foarte bine. Pussy o să se-așeze pe brațul fotoliului și o să toarcă, iar Montmorency o să se facă covrig pe covor
și-o să clipească la foc urmărindu-te în acest timp cu privirea în eventualitatea că te-ar cuprinde brusc dorința s-o pornești după șobolani.
Când ne-ascundem fața-n palme și blestemăm clipa în care ne-am născut, ei nu vin bățoși spre noi să ne spună că ne-am făcut-o cu mâna noastră. Pur și simplu vin încetișor și își lipesc capul de noi.
Pisica ți se-așează pe umăr, îți ciufulește părul și-ți spune clar de parcă ar vorbi:”Vai, săracul de tine, mi se rupe inima!”
Câinele te privește cu ochi mari și sinceri care-ți spun parcă:”Noi ne-am înțeles întotdeauna. O s-o pornim în viață împreună și o să fim mereu alături, nu-i așa?”
Câinele ăsta e tare imprudent. Niciodată nu-și pune în gând să afle dacă ai dreptate sau nu. Niciodată nu se sinchisește dacă urci sau cobori pe scara vieții. Niciodată nu se întreabă dacă ești bogat sau sărac, prost sau deștept, păcătos sau sfânt. Ești prietenul lui și ce vrei mai mult?! Lui i-ajunge atât. Vină ce-o veni, noroc sau nenorocire, nume bun sau rău, onoare sau rușine, el o să fie mereu lângă tine, să te mângâie, să te apere, să-și dea viața pentru tine, dacă e nevoie. Nătărăul ăsta de câine fără minte și suflet e în stare de așa ceva!” (va urma)


În fiecare zi de luni vom păși în noua săptămână cu mintea limpezită și cu sufletul pregătit pentru tot ceea ce vom întâmpina. Nu numai atât, dar ne vom cunoaște mai bine și ne vom împărtăși ceea ce gândim, căci știut este că omul alege din lecturi gândurile care se potrivesc cu ale sale.
Înscrie-ți în tabel numele și linkul postării. Scrie un comentariu cât de mic la postarea mea și vizitează-i și pe ceilalți înscriși, cu comentariul de rigoare. De altfel, serialul are sloganul ”Click&Comment Monday” ! Distribuie pe rețele articolele care îți plac!
Serialul ”Citate favorite” a apărut în urma colaborării cu Ella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !