4 octombrie 2018

CITATE FAVORITE (1) Victor Hugo, ”Mizerabilii”. Despre succes, Frumos, bârfă și iubire

PAGINA ”CITATE FAVORITE” DIN BLOGUL ”ZINNAIDA” SE MUTĂ AICI CU TOATE ARTICOLELE PE CARE LE-AM PUBLICAT ȘI LE VOI PUBLICA, DEOARECE AICI ÎI ESTE LOCUL FIRESC! Încep, desigur, cu primul articol, publicat acum un an și zece luni. Regret enorm că nu am putut să transfer și comentariile cititorilor, care erau o parte importantă din farmecul acestor postări. Se va putea observa acest lucru de luni, 8 octombrie 2018, când începe publicarea articolelor noi, în ritmul știut (săptămânal).


Te invit să participi la un nou serial, ”Citate favorite”, născut în urma lecturării unui articol publicat de Ella și a discuțiilor purtate cu ea.
Episoadele vor apărea în fiecare zi de luni și vor conține unul sau mai multe citate din cartea citită în acel moment sau orice alte lecturi.
Vom păși astfel în fiecare săptămână cu mintea limpezită și cu sufletul pregătit pentru tot ceea ce vom întâmpina. Nu numai atât, dar ne vom cunoaște mai bine și ne vom împărtăși ceea ce gândim, căci știut este că omul alege din lecturi gândurile care se potrivesc cu ale sale.
Frumos ar fi să însoțim citatele, dacă se poate, cu o fotografie, fie a cărții, fie a scriitorului, fie orice fotografie care se potrivește conținutului unui citat.
Dacă participi, înscrie-ți în tabel numele și linkul postării. Scrie un comentariu cât de mic la postarea mea și vizitează-i și pe ceilalți înscriși, cu comentariul de rigoare. De altfel, serialul are sloganul ”Click&Comment Monday” !



Victor Hugo, ”Mizerabilii”:
”Frumosul e tot atât de folositor ca și utilul. Poate chiar mai mult.”  
”Succesul e ceva destul de respingător. Falsa lui asemănare cu meritul îi înșeală pe oameni. Pentru mulțime izbânda este aproape totuna cu superioritatea. Succesul e socotit talent, prosperitatea – capacitate. Cine triumfă e venerat. Ai noroc, ai totul; ești avut, lumea te crede mare.”  
 ”Adevărate sau nu, lucrurile ce se pun pe seama oamenilor ocupă adesea în viață sau în destinul lor tot atâta loc ca și faptele pe care le săvârșesc.”  
 ”Cea mai mare fericire a vieții e convingerea că ești iubit, iubit pentru tine însuți; sau mai bine: iubit în ciuda ta însuți.”
Sursa foto 1 
Sursa foto 2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !