7 iulie 2018

ROBIN HOOD. Povestire pe scurt (4)

roman de HENRY GILBERT

Capitolul II. Cum a furat Micul John cina pădurarului și cum s-a întâlnit el cu Robin Hood (partea a doua)
John își ascunse ciomagul într-un tufiș și apăru în fața pădurarului. Făcând pe prostul, îi ceru acestuia o bucățică de carne, dar pădurarul îl izgoni rostind vorbe grele. Atunci, John se prefăcu înspăimântat și se retrase în tufiș. Pădurarul se întoarse la friptura lui, dar se pomeni izbit în cap și își pierdu cunoștința.
Când pădurarul își reveni, era legat de un stâlp al colibei, iar John termina de mâncat carnea cu pâine. Tocmai atunci se auzi apropiindu-se Robin Hood și Alan din Văi, așa că John dispăru iute din văzul lor în pădure.
Cei doi se bucurară când îl văzură pe crudul pădurar legat și furios, iar Robin îi spuse că nu va fi eliberat decât atunci când va sosi noaptea și va auzi țipătul bufniței. Alan își luă calul și plecară mai departe.
Robin îl mai însoți pe Alan o bucată de drum, apoi acesta o luă pe o scurtătură spre casă, în timp ce Robin se întoarse ca să se întâlnescă cu oamenii săi. Ei se aflau într-o poiană în care făcuseră un foc mare și pregăteau cina. Nu departe curgea un rîu, care în acel loc era lat și nu putea fi trecut decât peste o punte făcută dintr-o bârnă îngustă de stejar.
Tocmai când ajunse la punte și voia să treacă râul, Robin îl văzu la celălalt capăt al punții pe omul cel înalt care îl legase pe pădurar. Cum și el era socotit înalt, dar era mai mărunt decât celălalt, Robin vorbi cam țâfnos cu John și nu voi să-i cedeze trecerea, după cum nici John nu voi. Se sfădiră puțin, apoi trecură să se lupte cu ciomegele, învoindu-se ca acela care va cădea de pe punte în apă să-i cedeze trecerea celuilalt.
Începură lupta. Și Robin și John erau pricepuți și puternici. Când Robin îi dădu o lovitură puternică în creștet lui John, acesta își luă adversarul prin surprindere și îl izbi, trântindu-l în apă. Totuși, John îi prețui vitejia și îi păru rău pentru Robin. Rămase lângă el și îi spuse că nici nu are unde să se ducă, fiind un șerb fugit de la seniorie. Se făcuse noapte și Robin îl chemă să cineze cu oamenii săi.
Robin îi propuse lui John să rămână alături de ei. Oamenii îl întrebară cum îl cheamă, iar el zise că i se spune John cel Mărunțel. În râsetele oamenilor, i se spuse că de acum se va numi Micul John. Robin le povesti ce pățise pădurarul și le spuse că abia acum un omuleț al pădurii, Hob, îi tăiase legăturile pădurarului.
Hob ajunsese și el la tabăra lui Robin și apăru dintr-odată în fața oamenilor. Robin le spuse că el și fratele lui, Ket, îi erau buni prieteni de când îi salvase pe ei, pe mama și surorile lor din mâinile a doi cavaleri răi care voiau să-i ardă de vii.
Toți oamenii lui Robin Hood îi strânseră mâna lui Hob și întăriră astfel legământul de prietenie dintre ei și micii oameni ai pădurii.

* * *

Citește povestiri pe scurt de lecturi pentru orice vârstă ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !