20 mai 2018

HEIDI FETIȚA MUNȚILOR. Povestire pe scurt (13)

roman de JOHANNA SPYRI

Capitolul XIII. Pregătiri de călătorie

Aflat în vizită la casa Sesemann, doctorul familiei discută din nou cu stăpânul casei hotărârea de a amâna vizita Clarei în Elveția pentru anul următor. Tatălui îi era greu să-i spună copilului că nu se va ține de cuvânt și nu va merge în septembrie, așa cum o și anunțase pe Heidi fetița munților.
Doctorul însă insistă că fata se simțise rău în vara aceea, iar la munte, în septembrie, timpul se putea răci. Era mult mai bine să meargă în anul următor, prin mai, să facă întâi  o cură la băile Ragaz, apoi, când vremea se va încălzi și mai mult, să o viziteze pe Heidi.
Tatăl Clarei îi propuse atunci doctorului să se ducă el în Elveția, la Heidi. După o scurtă ezitare, doctorul acceptă. Și Clara fu de acord cu asta, după ce, mai întâi, i se umplură ochii de lacrimi când află că vizita ei fusese amânată.
Fata îl rugă să îi viziteze pe toți, și pe bunica și pe Peter, nu numai pe Heidi și pe bunicul ei. De asemenea, îl rugă să le ducă darurile pe care le pregătise pentru ei. Avea să le împacheteze domnișoara Rottenmeier când se va întoarce acasă.
Guvernanta se întoarse chiar când ieșea doctorul pe ușă, gonită de o vijelie ce se iscase din senin. Începu sa facă pachetul sub ochii Clarei, care se gândise la toți, dar mai ales la Heidi. Acesteia îi trimitea un palton gros, cu capișon, și o mulțime de pachețele în care nu știa nimeni altcineva decât ea ce se află. Mai erau un șal călduros și o cutie de prăjituri fragede pentru bunica, un salam mare pentru Peter, un pachet de tutun de pipă pentru bunicul și multe altele. Sebastian duse pachetul acasă la doctor.

* * *

Urmează Heidi fetița munților (14)

Găsești textul întreg al capitolului XIII aici !


Citește povestiri pe scurt de lecturi pentru orice vârstă !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !