5 octombrie 2018

CITATE FAVORITE (43) ”Azvârlit peste bordul vieții” de Rudyard Kipling

Despre efectele dezastruoase ale unei educații greșite.
”Să crești un băiat, așa cum spun părinții: ”în puf!”, nu este lucru înțelept - dacă băiatul urmează să plece în lume și să-și croiască singur drum în viață.
Afară de cazul că ar fi să fie întâiul dintr-o mie, lui îi va fi dat să treacă prin multe zadarnice necazuri și s-ar mai putea să ajungă și la grele suferințe, numai și numai pentru că nu a cunoscut adevăratele proporții ale lucrurilor. 
Lăsați un cățeluș să mănânce săpunul din camera de baie ori să roadă o gheată proaspăt văcsuită. El mestecă, bucuros nevoie-mare, până ce, încetul cu încetul, își dă seama că săpunul Old Brown Windsor și crema de ghete nu-i priesc defel, așa încât trage concluzia că săpunul și ghetele nu sunt sănătoase. Oricare câine bătrân al casei îl va convinge în curând că nu-i înțelept să muști urechile câinilor mari. Fiind tânăr, ține minte și iese în lume, la șase luni, în chip de mică vietate bine-crescută, cu pofte domolite. Dacă ar fi fost ținut departe de ghete și de săpun și de dulăi, până ce să ajungă deplin dezvoltat și cu toți dinții în gură, ia gândiți-vă cât de groaznic de zdruncinat ar fi și de ce bătăi surori cu moartea ar avea parte! Transpuneți ideea aceasta la ”creșterea în puf” a unui copil și veți vedea cum i se aplică. Nu prea e plăcut, dar din două rele, e bine să îl alegem pe cel mai mic.”

Sursa foto 

În fiecare zi de luni vom păși în noua săptămână cu mintea limpezită și cu sufletul pregătit pentru tot ceea ce vom întâmpina. Nu numai atât, dar ne vom cunoaște mai bine și ne vom împărtăși ceea ce gândim, căci știut este că omul alege din lecturi gândurile care se potrivesc cu ale sale.
Înscrie-ți în tabel numele și linkul postării. Scrie un comentariu cât de mic la postarea mea și vizitează-i și pe ceilalți înscriși, cu comentariul de rigoare. De altfel, serialul are sloganul ”Click&Comment Monday” ! Distribuie pe rețele articolele care îți plac!
Serialul ”Citate favorite” a apărut în urma colaborării cu Ella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !