3 aprilie 2024

Citate favorite (181) ”Consolările filosofiei” de Alain de Botton

 

Folosindu-se de ideile filosofilor celebri ai lumii, autorul oferă cititorilor ajutor pentru rezolvarea unor probleme personale. Stilul clar și spiritual face cartea accesibilă tuturor, iar ironia subtilă aduce zâmbetul pe buze. ”Consolările filosofiei” este o carte excelentă pentru ridicarea moralului.

Cartea este structurată în șase capitole, conținând fiecare câte o consolare: pentru lipsa de popularitate, pentru lipsa banilor, pentru frustrare, pentru inadecvare, pentru inima rănită, pentru dificultăți.

29 februarie 2024

Citate favorite (180) ”Viața lui Pi” de Yann Martel

 


Nu știu cum s-a făcut că, deși aveam de mai mult timp romanul în bibliotecă, nu am citit ”Viața lui Pi” de Yann Martel. Nu am văzut nici ecranizarea acestuia. Aflând, însă, că filmul a primit 4 premii Oscar, 1 premiu Globul de aur și 2 remii BAFTA, plus numeroase alte nominalizări, m-am decis să fac cunoștință cu subiectul citind întâi cartea.

2 februarie 2024

Citate favorite (179) Anton Pavlovici Cehov

 


Recitind cele zece volume de Opere ale celebrului scriitor, am reținut o mulțime de citate, perfect potrivite cu orice perioadă din istoria omului.